Hlavní obsah

Záložník Guti odchází po 15 letech z Realu Madrid

Záložník José María Gutiérrez, známější jako Guti, opouští po 15 letech Real Madrid. Třiatřicetiletý fotbalista potvrdil, že zvažuje nabídku Besiktase Istanbul. "Opustit Real nebylo jednoduché rozhodnutí, ale odcházím s pocitem, že mě rodina Realu Madrid miluje. A to je důležité," uvedl Guti na rozlučkové tiskové konferenci na San Bernabeu.

Článek

Madridský rodák Guti přišel do Realu jako osmiletý v roce 1985 a o deset let později absolvoval debut v hlavním týmu. Ze současného kádru hrál za Real déle než Guti pouze útočník Raúl, ani ten však nemá v kádru nového kouče Josého Mourinha místo a údajně míří do německého Schalke.

Guti, jenž nastupoval ve slavném bílém dresu s kapitánskou páskou, pomohl klubu vyhrát 15 trofejí včetně tří v Lize mistrů a pěti v domácí soutěži. Za Real odehrál miláček tvrdého jádra fanoušků 542 zápasů a vstřelil 86 gólů.

Třináctinásobný španělský reprezentant zřejmě zamíří do tureckého Besiktase, kam ho láká jeho bývalý trenér Bernd Schuster. "Mám od nich dobrou, zajímavou nabídku, tak uvidíme," řekl Guti k odchodu do Istanbulu.

Reklama

Související témata: