Hlavní obsah

Real Madrid se rozloučil se svým kapitánem Raúlem

MADRID

Dlouholetý kapitán fotbalistů Realu Madrid Raúl González po 17 letech opouští královský celek. Real to potvrdil na dnešní tiskové konferenci. Raúl by měl podle španělského tisku v nejbližších hodinách podepsat smlouvu s německým Schalke 04, možný je ale i jeho odchod do Anglie, kde o něj dlouho usiloval Tottenham.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Radost Raula Gonzalese z Realu Madrid ze vstřelené branky ve fotbalové Lize mistrů

Článek

"Tohle je pro mě velmi těžký den, ale přišel čas tady skončit," uvedl Raúl se slzami v očích na tiskové konferenci, spojené s oficiální rozlučkou. "Ještě se cítím jako hráč a chci hrát tak dlouho, jak mi to zdraví dovolí. Proto odcházím. Ale tohle není konečné sbohem. Ještě se uvidíme, protože Real je pro mě domovem," naznačil, že do budoucna uvažuje o funkci v realizačním týmu Realu.

Raúl potvrdil, že nabídka Schalke je nejaktuálnější. "Chci si vyzkoušet zahraniční angažmá. Schalke ukázalo, že má o mě velký zájem. Ale jsou tu i jiné možnosti. Moje budoucnost je v Anglii či Německu," uvedl. "Dnes či nejpozději zítra se definitivně rozhodnu," dodal.

Třiatřicetiletý Raúl patří mezi největší legendy Realu. Po dvou letech v juniorce se začal prosazovat do rezervních týmů. Po deseti startech za rezervu a 16 vstřelených gólech byl rázem zařazen do prvního mužstva a již v sedmnácti se stal nejmladším hráčem, který kdy za "Bílý balet" nastoupil.

Od té doby odehrál za Real 723 zápasů a vstřelil 324 branek, což z něho dělá rekordmana klubu. S týmem získal šest ligových titulů a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Od roku 2003 nosil kapitánskou pásku. V poslední sezoně však většinou jen střídal a vstřelil pět branek, což bylo nejméně v kariéře.

Nový trenér José Mourinho mu nemohl zaručit, že bude pravidelně nastupovat, proto se Raúl rozhodl klub svého srdce opustit. A to i přesto, že má v klubu smlouvu na další rok s klauzulí, že by mohla být každý rok automaticky prodloužena, pokud odehraje za sezonu alespoň 30 zápasů.

Spolu s ním odchází i další odchovanec Guti, který dres Realu oblékal dokonce od svých deseti let, tedy již 24 roků. Ten by měl posílit turecký Besiktas. Z odchovanců tak v Realu zůstanou jen brankář Iker Casillas, který bude plnit roli kapitána, a Esteban Granero.

Real již v minulosti oznámil, že po Raúlově odchodu bude jeho číslo sedm vyřazeno.

Reklama

Související témata: