Hlavní obsah

Khedira chce odejít do Realu Madrid, Stuttgart mu nebude bránit

Fotbalisté Realu Madrid jsou blízko další posile. Do slavného španělského celku chce přestoupit německý reprezentant Sami Khedira a vedení Stuttgartu je připraveno ho pustit. Podle nového sportovního ředitele Stuttgartu Frediho Bobice zbývá dohodnout se s Realem na přestupové částce.

Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

Sami Khedira (vpravo) během utkání MS v Jihoafrické republice.

Článek

"Khedira chce přestoupit do Realu. My to respektujeme a nyní jednáme s Realem," uvedl Bobic pro deník Bild. "Podobné nabídky hráč nedostává každý den. Navíc je to odměna i pro nás, protože to ukazuje, že Stuttgart pracuje se svými hráči dobře. Nyní je to jen na tom, zda najde s Realem společnou řeč," dodal.

Podle německých médií Real nabízí za Khediru osm až deset miliónů eur, Stuttgart však požaduje 15 miliónů eur (asi 371 miliónů korun).

Třiadvacetiletý Khedira zazářil na mistrovství světa, kde byl důležitou součástí německé cesty za bronzovou medailí. Patřil do základní sestavy trenéra Joachima Löwa, a dokonce si připsal vítězný gól v boji o třetí místo s Uruguayí.

Mourinho mu nabídl 2,5 miliónu eur ročně

Rázem tak stoupl počet zájemců o jeho služby. Největší zájem ukázal nový trenér Realu José Mourinho, který mu nabízí pětiletou smlouvu s platem 2,5 miliónu eur ročně. Khedira, který se vrací k tréninku po dovolené, již chybí v nominaci na čtvrteční zápas Evropské ligy s Molde.

Defenzivní záložník s tureckými kořeny má ve Stuttgartu smlouvu do konce nadcházející sezóny. Následně by byl k mání zdarma.

Reklama