Hlavní obsah

Real Madrid neuspěl s nabídkou za německého záložníka Özila

MNICHOV

Real Madrid neuspěl s nabídkou odstupného za záložníka Werderu Brémy a německého reprezentanta Mesuta Özila. Portugalský trenér José Mourinho se přesto nadějí na angažování vycházející hvězdy německého fotbalu nevzdává.

Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

Německý fotbalista Mesut Özil se raduje z branky.

Článek

"Je to skvělý hráč a byl bych moc rád, kdyby k nám přišel. Ale jeho trenér (Thomas Schaaf) řekl ne," uvedl Mourinho u příležitosti pátečního přátelského utkání mezi Realem a Bayernem Mnichov (0:0, 4:2 na penalty). "Teď uvidíme, jak to půjde dál. Ale bylo by skvělé, kdyby k nám přišel," dodal portugalský kouč.

Mourinho už po svém příchodu do Španělska v týmu uvítal mimo jiné argentinského záložníka Ángela di Maríu a Özilova spoluhráče ze světového šampionátu Samiho Khediru.

Jednadvacetiletý fotbalista s tureckými kořeny byl pilířem záložní řady bronzových medailistů na MS, kde si připsal jeden gól. O zájmu Realu Madrid a konkurenční Barcelony se začalo hovořit už v průběhu šampionátu v JAR. Bronzový tým posledního ročníku bundesligy má zájem o to, aby Özila zpeněžil co nejdříve. Za rok by o něj totiž mohl po vypršení smlouvy přijít zadarmo.

Reklama

Související témata: