Hlavní obsah

Fotbalovou přetahovanou o záložníka Özila vyhrál Real Madrid

BRÉMY

Přetahovanou nejsilnějších evropských fotbalových klubů o Mesuta Özila, hráče Werderu Brémy a německého reprezentanta, vyhrál Real Madrid. Bílý balet za něho zaplatí 15 miliónů eur (375 miliónů korun). Přestup bude definitivně uzavřen poté, co Özil podstoupí zdravotní prohlídku. Jednadvacetiletý záložník tureckého původu je mistr Evropy hráčů do 21 let z roku 2009, letos udivil na MS svojí individuální technikou a schopností smrtících průniků do obrany soupeře a stal se jednou z hvězd afrického fotbalového šampionátu.

Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

Německý fotbalista Mesut Özil se raduje z branky.

Článek

Od příchodu do Werderu Brémy sehrál Özil více než 60 zápasů a vstřelil v nich 13 branek, pomohl mužstvu vyhrát německý pohár i superpohár. V  roce 2009 byl vyhlášen nejlepším hráčem podzimní části Bundesligy. Za rok mu měla skončit smlouva, kterou odmítl prodloužit a byl by tak k mání zdarma. Proto se ho brémský šéf Klaus Alofs rozhodl prodat.

Zájem o jeho služby měly i Barcelona a Manchester United, který dokonce již připravoval Özilův profil na svých webových stránkách. Levonohý fotbalista však nakonec dal přednost Realu, kam přichází mimo jiné jako náhrada za Kaká, který kvůli zranění přijde o úvod sezony.

Ofenzivní záložník je druhým německým reprezentantem, kterého si do týmu přivedl nový trenér Realu José Mourinho. Již dříve získal ze Stuttgartu Samiho Khediru, který stejně jako Özil zářil na světovém šampionátu v JAR. Oba hráči, kteří měli velký podíl na zisku bronzových medailí, mají turecké předky.

Real získal od Mourinhova příchodu již pátou posilu. Úspěšný portugalský kouč přivedl do klubu i svého krajana Ricarda Carvalha z Chelsea, argentinského záložníka Ángela Di Maríu a z Getafe krajního záložníka Pedra Leóna.

Reklama

Související témata: