Hlavní obsah

Trenér Mourinho si povzdychl: Na Adebayora nebo Drogbu nemáme peníze

MADRID

Trenér José Mourinho by rád v Realu uvítal jednoho ze svých oblíbenců - usměvavého čahouna Emmanuela Adebayora z Manchestr City, nebo svého nejbližšího hráčského spojence z dob Chelsea Didiera Drogbu. Hned ale připouští, že dostat do španělské metropole jen jediného z nich, je v podstatě utopií. Jak útočník z Toga, tak bijec z Pobřeží slonoviny nejsou aktuálně na prodej. A první nabídka pro další jednání klubů je u obou nad finančními možnostmi klubové kasy Bílého baletu.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho

Článek

Nicméně lišák Mourinho se plánů na získání Adebayora nevzdává. Počítá s tím, že přeplněná lavička Manchesteru City neudrží po podzimu všechny hvězdy a že kouč Mancini bude sázet spíše na mladého útočníka Balotelliho, kterého si v létě koupil z Interu Milán. Pak by se mohl někdejší hráč Benfiky, Monaka, Arsenalu a nejlepší hráč Afrky 2008 v Manchesteru City cítit odstrčený a chtít bohatý klub opustit.

A získání Drogby? Na toho si musí nechat prošedivělý elegán zajít chuť. Chelsea jednoho z nejlepších střelců na světe prostě nepustí. „Vůbec nemáme šanci,“ uzavřel sny o kanonýrovi Mourinho.

Didier Drogba se raduje ze vstřeleného gólu. foto: ČTK/AP/Matt Dunham

Mají peníze a udělají, co chtějí

„Odchody a příchody jsou otázkou peněz a dominantním hráčem na fotbalovém trhu je nyní Manchester City,“ nechal se slyšet Mourinho poté, co právě se Citizens prohrál souboj o srbského beka Kolarova. „Oni mají peníze a udělají, co chtějí. A jestliže mají ambice vyhrát Premiere League, mohou to dokázat,“ prohlásil s poukazem na to, že v létě utratil  majitel klubu, miliardář šejk Mansúr za přestupy přes 130 miliónů liber (skoro čtyři miliardy korun).

Pokud jde o anglickou ligu, Mourinho předpokládá, že trojice, která je v čele tabulky po dvou kolech - Manchester City, Chelsea a Manchester United -  mezi sebe už nikoho nepustí a ligu vyhraje jeden z nich.

Trenér Interu Milán Rafael Benitezfoto: Reuters/Paul Hanna

Rafa to bude mít snadné

A nebyl by to Mourinho, aby si denně do někoho nedloubl. Podle serveru Football Italia se nynější kouč Realu domnívá, že jeho nástupce v Interu Milán Rafa Benitez bude mít jednoduchou práci vzhledem k tom, co Mourinho po sobě při květnovém odchodu zanechal.

„Inter jako vítěz Ligy mistrů je na vrcholu a Benitez nebude muset pracovat tak tvrdě jako já. A za jeden měsíc má šanci vyhrát hned tři trofeje - italský a evropský Superpohár a ještě se stát nejlepším klubovým mužstvem světa,“ nechal se slyšet bývalý trenér Interu.. "Kouč, který přijde do nového klubu, musí většinou stavět nový tým. Rafa má všechno připraveno,“ dodal Mourinho.

Reklama