Hlavní obsah

Nedali jsme Interu šanci, radoval se Tomáš Ujfaluši

Karel FeltPrávo

V pátek hodinu před půlnocí zvedl Tomáš Ujfaluši (32) nad hlavu Superpohár UEFA. Jeho Atlétiko Madrid jako vítěz Evropské ligy, zdolalo v Monaku 2:0 vítěze Ligy mistrů Inter Milán. Pro španělský klub a českého obránce to byla druhá cenná trofej během pár měsíců. „Byli jsme lepší než Inter a vyhráli zaslouženě,“ zdůraznil v sobotním poledním telefonátu z Madridu.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Tomáš Ujfaluši z Atlétika Madrid (vlevo) a Samuel Eto´o z Interu Milán.

Článek

V květnu jste s AtlétikemMadrid vyhráli Evropskou ligu, v pátek jste k tomu přidali evropský Superpohár. Která trofej pro vás osobně má větší cenu?

Jsou pro mne v jedné rovině a nesmírně cenné. Superpohár se hraje na jeden zápas, ale museli jsme se k němu probít přes dlouhou Evropskou ligu. Navíc jsme porazili vítěze Ligy mistrů, tedy nejlepší tým uplynulé sezóny, který vyhrál skoro všechno, co se dalo. K vítězství v Evropské lize, jak jsem řekl, vedla delší cesta se spoustou těžkých zápasů. Mám radost ze dvou krásných medailí stejné hodnoty.

Z Interu šel strach. Sneijder, Milito, Eto´o, Maicon... Vy jste je ale prakticky nepustili do šance. Neměli jste z nich vůbec žádný respekt?

Respekt ano, ale strach v žádném případě! My jsme na ně byli dobře nachystaní. Kouč Quique měl Inter skvěle přečtený. Věděli jsme, že Sneijdera nesmíme pustit k žádné standardce, Milito a Eto´o nesmějí dostat prostor kolem šestnáctky natož v ní a pokryli jsme i prostor, kam vyráží Maicon. To všechno se vyplatilo. My jsme si pár slibných šancí vypracovali a dvě proměnili. Oni žádnou vyloženou neměli a navíc nedali penaltu. Byli jsme lepší a vyhráli zaslouženě.

Existují trofeje, která byste hodnotil výš?

Určitě Ligu mistrů a nebo světový či evropský šampionát.

Slavili jste vítězství bouřlivě?

Nebyl čas. V pondělí nás čeká Gijon. Oslava s fanoušky je naplánovaná na úterý. Teď nás čeká reprezentační pauza. Těším se, že potrénujeme. Pokud to bude možné, koncem týdne bych se podíval na chvilku domů.

Sezónu jste začali ziskem trofeje. Máte splněno?

Kdepak! Naopak jsme si na sebe ušili bič. Chceme co nejvýš v Primera División i evropských pohárech. Máme těžký los hned na úvod španělské ligy. Doma Gijon, pak hrajeme v Bilbau a hostíme Barcelonu.

Co vaše nová smlouva?

Věřím, že všechno dobře dopadne. Rád podepíši na další dva roky, což by znamenalo, že tu budu do pětatřiceti.

Celý rozhovor s Tomášem Ujfalušim o spoluhráčích Forlánovi, Reyesovi a losu nového ročníku Evropské ligy si přečtete v pondělním Právu.

Reklama

Související témata: