Hlavní obsah

Mourinho litoval zahozených šancí, z remízy ale drama nedělá

Aktualizováno

Trenér José Mourinho nemohl po své soutěžní premiéře na lavičce fotbalistů Realu Madrid slavit, přesto z bezbrankové remízy na půdě Mallorky drama nedělá. Problém byl podle něho hlavně v tom, že jeho svěřenci nedokázali proměňovat šance. "Nedělal bych z toho takové drama. Samozřejmě že bychom byli rádi od začátku před Barcelonou a ne za ní, ale je třeba přihlédnout k tomu, že Barcelona je hotový tým, zatímco my jsme teprve ve fázi výstavby," prohlásil Mourinho na pozápasové tiskové konferenci.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Kouč Jose Mourinho

Článek

Hlavním důvodem ztráty dvou bodů podle něj byla malá produktivita. "Šancí jsme měli dost, hlavně v závěru, ale hráči to řešili zbrkle. I kvůli tomu, že věděli, že už nezbývá moc času, a chtěli rozhodnout. Pokud chcete vyhrát, tak z šesti šancí musíte alespoň jednu proměnit," řekl úspěšný Portugalec, který v minulé sezoně dovedl Inter Milán ke třem trofejím.

Zklamal především útočník Gonzalo Higuaín, který se v závěru ocitl sám před brankáře Dudu Awatem. Ten ho však vychytal stejně jako další střelce Realu.

S obranou nebyly problémy, chválil trenér

Naopak obrana Realu podle Mourinha odvedla dobrou práci. "S obranou nebyly problémy. Na to, že jsme hodně útočili a nechávali Mallorce dost prostoru na rychlé protiútoky, odvedla obrana velmi dobrou práci," chválil Mourinho, který podle očekávání bude v Realu praktikovat systém 4-2-3-1 s dvěma defenzivními záložníky, hrotovým útočníkem Higuaínem a ofenzivními křídly Di Maríou a Ronaldem.

Mourinho ví, že jeho tým se teprve potřebuje sehrát, ale zároveň nemá moc času. "Teď jsou hráči u reprezentací, pak hned hrajeme s Osasunou a za další dva dny už je tu Liga mistrů a Ajax. Není moc času. Přesto věřím, že ukážeme zlepšení. Když není tým v nejlepší formě, tak musí pozorně bránit a využít každou příležitost. To jsme proti Mallorce nenaplnili, proto jsme ztratili body," dodal Mourinho.

Reklama

Související témata: