Hlavní obsah

Atlético rozstřílelo Gijón, hvězdou zápasu byl Ujfaluši

MADRID

Fotbalisté Atlétika Madrid vstoupili tři dny po premiérovém zisku evropského Superpoháru do sezóny španělské ligy pondělním vítězstvím 4:0 nad Gijónem a vedou tabulku. Dva góly vstřelil nejlepší hráč mistrovství světa Diego Forlán, podle listu Marca byl však hvězdou zápasu bývalý český reprezentant Tomáš Ujfaluši.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Tomáš Ujfaluši (uprostřed) oslavuje trefu kanonýra z Atlétika Diega Forlána (vlevo) při utkání s Gijónem.

Článek

Atlético ještě před výkopem ukázalo téměř 40 000 divákům na stadiónu Vicente Calderóna Superpohár, který v pátek získalo po výhře nad Interem Milán, a důvod k radosti jim dalo i v zápase.

Skóre otevřel po jedenácti minutách záložník Jurado, pro nějž byl ovšem pondělní duel zároveň derniérou v klubu - má totiž namířeno do německého Schalke. "Fotbal už je takový. Přicházejí nabídky, které se nedají odmítnout. Je to dobré rozhodnutí pro něj i pro klub," řekl na adresu čtyřiadvacetiletého Španěla trenér Atlétika Quique Sánchez Flores.

Další dva góly madridského celku zaznamenal uruguayský kanonýr Forlán, jenž se trefil v obou poločasech a potvrdil svou formu z nedávného MS, kde dostal Zlatý míč pro nejlepšího hráče. Skóre uzavřel v nastavení Portugalec Simao.

Velkou chválu si ovšem vyslechl i obránce Ujfaluši, jenž v minulém týdnu vyloučil svůj návrat do české reprezentace. "Bylo to jeho skvělé představení. Má baterky na to, aby běhal nepřetržitě tři dny. Perfektní v obraně i útoku," napsal o dvaatřicetiletém Ujfalušim server marca.com.

Reklama

Související témata: