Hlavní obsah

Mourinho vzkázal fandům Realu: Nejsem Harry Potter

MADRID

Trenér fotbalového Realu Madrid vzkázal fanouškům španělského velkoklubu, že od něj nemohou čekat zázraky na počkání. „Nejsem Harry Potter,“ prohlásil Portugalec po bezbrankové remíze s Mallorkou v úvodním utkání nového ligového ročníku, která zklamala prakticky všechny příznivce Bílého baletu.

Foto: Albert Gea , Reuters

Portugalský trenér José Mourinho ve službách Realu Madrid gestikuluje ke svým svěřencům během utkání proti Mallorce.

Článek

Mourinho věří, že se jeho tým zvedne, ale potřebuje k tomu čas a trpělivost fanoušků. „Podívejte, jsem trenér, žádný Harry Potter. On je kouzelník, v realitě ale žádná kouzla nefungují. Fotbal je reálný. Jsem v Madridu pár měsíců a mám za sebou čtyřicet tréninků, s novými posilami jsme netrénovali snad ani desetkrát. Chce to čas,“ podotkl Mourinho.

Zápasy na začátku sezóny jsou podle Mourinha vždy obtížné. „Bayern prohrál, Inter remizoval, Juventus prohrál, Manchester United remizoval s Fulhamem,“ připomněl kontroverzní kouč výsledky některých slavných evropských celků. A dodal, že v Portu a Interu vždy začínal remízou. „V Portu jsme pak získali čtyři trofeje, s Interem jsem pak získal dva tituly v první a tři ve druhé sezóně,“ konstatoval s tím, že i z toho pohledu remízu s Mallorkou nevidí jako velké drama.

Mourinho hledá novou cestu

„Vítězství v prvním utkání nezaručuje skvělou sezónu. Nebudu ale lhát, samozřejmě jsem chtěl první zápas vyhrát,“ uznal nakonec Portugalec, který v úvodu sezóny nechal na lavičce německé posily Mesuta Özila a Samiho Khediru. Vysvětlil to tím, že oba potřebují čas, aby se v týmu i nové zemi adaptovali. „Zatím neumí ani slovo španělsky, snad jen buenos dias a hola,“ řekl Mourinho.

Pak se ještě jednou vrátil ke svým prvním měsícům v Realu a zopakoval, aby měli fanoušci trpělivost. „Tou nejjednodušší věcí by bylo nic neměnit, do ničeho nezasahovat a prostě hrát tak, jako jsme hráli loni. Ale touhle cestou jít nechci, protože nikam nevede. Dejte nám čas, mějte trpělivost,“ zakončil.

Reklama

Související témata: