Hlavní obsah

Odchodem Van der Vaarta skončila nizozemská éra Realu

MADRID

Úterním odchodem Rafaela van der Vaarta do Tottenhamu skončila v Realu Madrid éra nizozemských fotbalistů. Ze šestice hráčů "Oranjes", které přivedl bývalý prezident Ramón Calderón, tak nezůstal po roce působení staronového šéfa Florentina Péreze ani jediný.

Foto: Arturo Rodriguez, ČTK/AP

Rafael Van Der Vaart ještě v dresu Realu Madrid.

Článek

Real se už loni zbavil Wesleyho Sneijdera (Inter Milán), Arjena Robbena (Bayern Mnichov) a Jana-Klaase Huntelaara (AC Milán, nyní Schalke). V zimě je následoval kanonýr Ruud van Nistelrooy (Hamburk) a nyní přišli na řadu Royston Drenthe (hostování v Alicante) a Van der Vaart.

Madridský velkoklub přitom přišla "oranžová invaze" draho. Ze 125 miliónů eur, které za šestici fotbalistů Real zaplatil, získal podle španělského tisku jejich prodejem zpět jen zhruba polovinu.

Draho ovšem může odchod ofenzivního záložníka Van der Vaarta přijít Real i po sportovní stránce. Při nucené pauze Brazilce Kaká, jenž si po operaci kolena na podzim nejspíš nezahraje, bude klíčová pozice špílmachra pouze na mladících Mesutu Özilovi (21 let) a Sergiu Canalesovi (19).

"Úspěch této sezony bude záviset z velké části na tom, zda tahle riskantní sázka vyjde," napsal deník El País. "Van der Vaart byl na konci minulé sezóny nejefektivnějším členem zálohy," dodal list.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články