Hlavní obsah

Barcelonský fotbalista Villa poslal podepsané dresy zavaleným horníkům

SANTIAGO DE CHILE

Třiatřiceti horníkům, kteří jsou již přes měsíc zavaleni v chilském dole, se dočkalo dalšího povzbuzení. Španělský fotbalista David Villa jim při příležitosti reprezentačního utkání v Argentině zaslal dva své podepsané barcelonské dresy s nápisem Odvahu, horníci! "Pocházím z hornického prostředí a sdílím utrpení jejich rodin. Všechno ale dopadne dobře, uvidíte. Těm rodinám chci vzkázat, že jsme s nimi, celý svět je sleduje a podporuje," uvedl osmadvacetiletý střelec.

Foto: Michael Kooren , Reuters

Španělský fotbalový reprezentant David Villa

Článek

Prozradil, že jeho předkové pracovali v dolech po předchozí tři generace. Otec nové posily Barcelony kdysi jen těsně unikl důlnímu neštěstí, při němž zemřeli čtyři jeho spolupracovníci.

Pod zemí je i bývalý profesionální fotbalista Franklin Lobos, jenž byl členem chilského týmu, který se snažil probojovat na olympijské hry v Los Angeles 1984. Právě k němu by měl směřovat jeden z dresů.

"Máme z toho dresu obrovskou radost, protože Villa je jedním z nejlepších fotbalistů na světě a skvělý profesionál. Franklinovi nezkazí radost ani to, že Villa letos na mistrovství světa dal proti Chile gól," uvedla Lobosova manželka Coralia.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články