Hlavní obsah

Real pod Mourinhem znovu neinkasoval a porazil Espaňol

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid ve 4. kole španělské ligy porazili Espaňol Barcelona 3:0 góly Cristiana Ronalda z penalty, Gonzála Higuaína a Karima Benzemy. Ve čtvrtém z pěti soutěžních zápasů pod trenérem José Mourinhem tak udrželi čisté konto a ujali se vedení v tabulce.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho

Článek

Oba týmy dohrávaly poslední půlhodinu o deseti bez vyloučených Pepeho a Galana, který dostal červenou kartu za ostrý faul na Cristiana Ronalda připomínající nedělní zákrok Tomáše Ujfalušiho na Lionela Messiho, za který byl český obránce rovněž vyloučen. Espaňol v poslední minutě přišel po červené kartě i o Forlína.

O výsledku zápasu rozhodla 28. minuta, kdy Ronaldo z přímého kopu napálil zeď, ovšem podle rozhodčího si hostující obránci ve zdi pomohli rukou, za což nařídil poměrně přísnou penaltu. K ní si stoupl Ronaldo a proměnil, ovšem jelikož jeho pohyb nebyl podle pravidel, musel svůj pokus opakovat. I tentokráte však nezaváhal a poslal Real do vedení. To v závěru ještě pojistili argentinský útočník Higuaín a Francouz Benzema.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
Bilbao - Mallorca 3:0 (44. D. Lopéz, 62. San José z pen., 90. I. Peréz), Pamplona - San Sebastian 3:1 (38. Pandiani, 43. Camuňas, 74. Aranda - 16. Tamudo), Real Madrid - Espaňol Barcelona 3:0 (28. C. Ronaldo z pen., 79. Higuaín, 88. Benzema).

Reklama

Související témata: