Hlavní obsah

Barcelona doma jen remizovala s Mallorkou a je až čtvrtá

Fotbalisté mistrovské Barcelony remizovali v 6. kole španělské ligy s Mallorkou na svém hřišti 1:1 a na vedoucí Valencii ztrácejí ze čtvrtého místa už tři body. Na třetí příčku se posunul neporažený Real Madrid díky suverénní domácí výhře 6:1 nad trápící se La Coruňou. Druhou pozici uhájil Villarreal, který porazil Santander 2:0 a popáté za sebou v lize zvítězil.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

David Villa z Barcelony (vpravo) oslavuje s Lionelem Messim vstřelený gól.

Článek

Katalánský velkoklub nenapravil středeční remízu proti Kazani v Lize mistrů a v domácí soutěži přerušil svou třízápasovou vítěznou sérii. Barceloně se v lize navíc nečekaně nedaří na domácím stadionu Nou Campu, kde z tří zápasů vyhrála jen jediný.

Domácí přitom začali nadějně a po 20 minutách je poslal do vedení Lionel Messi. Hvězdný Argentinec tak oslavil návrat po zranění kotníku, které mu před dvěma týdny způsobil český obránce Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši. Skóre vyrovnal dvě minuty před koncem poločasu z rohového kopu útočník Nsoe. V druhém poločase i přes velký nápor Barcelony už další branka nepadla.

Real doma vyhrál i třetí ligové utkání a až dnes na stadionu Santiaga Bernabeua poprvé inkasoval. Teprve podruhé v sezoně však vstřelil v zápase více než dvě branky.

Dosud nejvyšší výhra madridského mužstva pod trenérem Josém Mourinhem se začala rodit už ve čtvrté minutě po trefě Portugalce Cristiana Ronalda. Skóre zdvojnásobil za 20 minut německý záložník Mesut Özil svým premiérovým soutěžním gólem za "Bílý balet" po letním přestupu z Brém.

Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid se raduje z branky.foto: Reuters/Paul Hanna

Do konce poločasu navýšil vedení ofenzivní Argentinec Ángel di María a po přestávce se trefil i jeho krajan Gonzálo Higuaín, který v utkání navíc dvakrát asistoval. Čestný úspěch hostů poté zaznamenal Juan Rodríguez a na konečných 6:1 uzavřel minutu před koncem svým druhým gólem v zápase Ronaldo.

Hráči La Coruni se v novém ročníku dál trápí: prohráli potřetí za sebou, vstřelili pouze tři branky a vinou horšího skóre klesli na poslední místo za Jarošíkovu Zaragozu.

Villarreal rozhodl o vítězství nad Santanderem už v úvodní čtvrthodině díky zásahům italského útočníka Giuseppe Rossiho a jeho brazilského kolegy Nilmara. Ten si pátým ligovým gólem pojistil vedení v tabulce střelců. Racing zůstává s čtyřmi body v suterénu tabulky.

Sevilla porazila v souboji aspirantů na pohárové příčky Atlético Madrid 3:1 a soupeře přeskočila v tabulce. Do sestavy Atlétika se vrátil po dvouzápasovém trestu obránce Ujfaluši, ale jeho tým nedokázal vzdorovat namotivované Seville. Tu po odvolání trenéra Antonia Álvareze vedl nový kouč Gregorio Manzano a ke čtvrtečnímu vítězství v Evropské lize v Dortmundu přidal i v druhém soutěžním zápase výhru.

Nováček z Alicante nedokázal potrápit Getafe a podlehl mu 0:3. Hercules měl před zápasem v tabulce sedm bodů, šest z nich přitom získal proti favoritům z Barcelony a Sevilly. Madridský tým však hostům naděje na další bodový zisk utnul hned v první půli, kdy se trefili Parejo a Manu. Konečnou podobu dal výsledku střídající Miku.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Almería - Málaga 1:1 (76. Uche - 50. Owusu-Abeyie), FC Sevilla - Atlético Madrid 3:1 (29. Negredo, 35. Perotti, 52. Kanouté - 58. Costa), Getafe - Alicante 3:0 (21. Parejo, 43. Manu, 82. Miku), Pamplona - Levante 1:1 (72. Pandiani - 79. Sergio), Villarreal - Santander 2:0 (8. Nilmar, 13. Rossi),FC Barcelona - Mallorca 1:1 (21. Messi - 43. Nsue), Real Madrid - La Coruňa 6:1 (4. a 89. C. Ronaldo, 24. Özil, 34. Di María, 53. Higuaín, 60. vlastní Zé Castro - 79. Juan Rodríguez).

Reklama

Související témata: