Hlavní obsah

Zadlužený velkoklub. Fotbalová Barcelona musí šetřit

Fotbalová Barcelona bude kvůli vysokým dluhům šetřit. Katalánský klub má závazky přesahující 400 miliónů eur, podle nového prezidenta Sandra Rosella je však pouze otázkou času, kdy je katalánský klub vyrovná.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

David Villa z Barcelony (vpravo) oslavuje s Lionelem Messim vstřelený gól v utkání Ligy mistrů s Panathinaikosem.

Článek

Podle agentury AP dluží Barcelona přes 400 miliónů eur a v uplynulé sezoně skončila ve ztrátě 77,1 miliónu. Rosell je však přesvědčen, že není důvod k panice. Klubu se totiž podařilo získat půjčku od banky 155 miliónů a příjmy ve výši 415,4 miliónu jsou nejvyšší v historii klubu.

"Máme dost peněz, abychom se vypořádali s krátkodobými a střednědobými závazky," prohlásil na svém prvním zasedání ve vedení klubu Rosell. "Důležité je, že víme, jak si věci stojí, a můžeme si naplánovat další cestu. Hlavním bodem vedení je teď šetření a brzy se dostaneme do kladných čísel," dodal.

Rosell z velkých dluhů obvinil svého předchůdce Joana Laportu. Bývalý prezident Barcelony v červnu informoval o zisku jedenácti miliónů eur, audit nového vedení ale odhalil téměř sedminásobnou ztrátu a nárůst dluhů o 113 miliónů.

Reklama

Související témata: