Hlavní obsah

Barcelona porazila Valencii, Villa se proti bývalému klubu neprosadil

Fotbalisté mistrovské Barcelony porazili v sobotním šlágru 7. kola španělské ligy Valencii na svém hřišti 2:1 a oba celky nyní vedou se shodnou bilancí i skóre neúplnou tabulku. Hosté vyhráli první poločas, ale Barcelona ve druhém výsledek otočila.

Foto: Nacho Cubero, Reuters

Barcelonský Andres Iniesta se střelecky prosadil proti Valencii.

Článek

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly vyhráli na svém stadionu teprve druhé domácí ligové utkání v sezoně a připravili soupeři první prohru. Valencie na Nou Campu prohrála počtvrté za sebou.

V prvním poločase byli lepší hosté, kteří se ve 38. minutě dostali zásluhou Pabla Hernándeze do vedení. Barceloně se však povedl nástup do druhého poločasu a už po dvou minutách po povedené akci Xaviho a skórujícího Andrése Iniesty vyrovnali. Středopolař Xavi Hernández, který na poslední chvíli doléčil zranění achilovky, asistoval v 63. minutě i u druhého domácího gólu, který tentokrát připravil pro hlavičkujícího kapitána Carlese Puyola.

Výraznou postavou utkání byl i domácí útočník David Villa, který do Barcelony v létě přestoupil za astronomických 40 milionů euro právě z Valencie. Reprezentační kanonýr se ale i přes několik vyložených šanci proti bývalému klubu neprosadil.

Ve večerním duelu se stejně jako v předchozím ligovém kole dvakrát trefil v dresu Realu Portugalec Cristiano Ronaldo, přesnou mušku měl ve dvou případech také argentinský kanonýr Higuaín. Málaga s favoritem držela krok jen půl hodiny, nakonec mohla být za prohru o tři góly ještě ráda.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:
Atlético Madrid - Getafe 2:0 (37. vlastní Codina, 73. Diego Costa), FC Barcelona - Valencie 2:1 (47. Iniesta, 63. Puyol - 38. Pablo), Málaga - Real Madrid 1:4 (55. Stadsgaard - 30. a 65. Higuaín, 45. a 51. z pen. Ronaldo).

Reklama

Související témata: