Hlavní obsah

Real porazil nováčka Alicante a pojistil si vedení v tabulce

Fotbalisté Realu Madrid otočili zápas 9. kola španělské ligy proti nováčkovi Alicante a po venkovní výhře 3:1 si pojistili vedení v tabulce. Dvakrát se trefil Cristiano Ronaldo, který v posledních čtyřech ligových zápasech vstřelil deset branek. Svěřenci trenéra Josého Mourinha vyhráli v domácí soutěži počtvrté za sebou se skóre 19:4.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo oslavuje branku.

Článek

Domácí Hércules chtěl i proti Realu zopakovat senzační výhru nad Barcelonou z druhého kola a slavného soupeře překvapil už ve třetí minutě vedoucí brankou Davida Trezegueta. Favorizovaní hosté se vzpamatovali až po přestávce, když v 52. minutě vyrovnal argentinský křídelník Ángel Di María. Závěr vyšel "Bílému baletu" i díky Karimu Benzemovi, který přišel na hřiště v 76. minutě. Jeho tvrdou ránu nejprve v 82. minutě dorazil Cristiano Ronaldo a otočil zápas. O čtyři minuty později kritizovaný francouzský útočník vybídl Ronalda přesnou přihrávkou, kterou hvězdný Portugalec proměnil nechytatelnou ranou pod břevno a jedenáctou ligovou brankou v sezoně si pojistil vedení v tabulce střelců.

Fotbalisté Barcelony zničili na domácím hřišti Sevillu pěti góly a na dosud neporažený Real Madrid ztrácejí ve španělské lize jediný bod. Po dvou gólech si na domácí straně připsali kanonýři Lionel Messi a David Villa.

Katalánský velkoklub od začátku svého soupeře zatlačil do obrany a již ve čtvrté minutě otevřel skóre zásluhou Messiho. Se Sevillou to vypadalo ještě mnohem hůř poté, co dostal za stavu 0:2 červenou kartu Konko a na její bránu se začaly valit útoky v ještě větší míře. "Rádi bychom, aby byla liga trochu více vyrovnaná, ale zdá se, že krok dokáže držet (s Barcelonou a Realem) jen Villarreal," prohlásil záložník Barcelony Busquets.

Argentinec Messi potvrdil, že se mu proti Seville nebývale daří. Tomuto soupeři nastřílel již deset ligových branek.

Hráči Zaragozy s Jiřím Jarošíkem v obraně remizovali ve Valencii 1:1, počtvrté za sebou dostali v utkání červenou kartu a zůstávají v domácí soutěži bez vítězství. V neúplné tabulce se hosté posunuli díky lepšímu skóre na předposlední místo před La Coruňu. Ta má však zápas k dobru.

Obě branky zápasu zaznamenal italský obránce Zaragozy Maurizio Lanzaro, který nejprve ve třetí minutě poslal svůj tým do vedení a o čtyřicet minut později nešťastně zamířil i do vlastní sítě. Kritický moment přišel pro hosty v 67. minutě, kdy musel hřiště opustit za tvrdý zákrok záložník Ander Herrera. Valencie však přesilovku nevyužila a podruhé za sebou v lize na svém stadionu Mestalla nevyhrála.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:
Valencie - Zaragoza 1:1 (43. vlastní Lanzaro - 3. Lanzaro), Alicante - Real Madrid 1:3 (3. Trezeguet - 82. a 86. Cristiano Ronaldo, 52. Di María), FC Barcelona - FC Sevilla 5:0 (4. a 64. Messi, 24. a 90. Villa, 53. Alves).

Reklama

Související témata: