Hlavní obsah

Atlétiku se nedaří, doma jen remizovalo s Almeríou

MADRID

Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim v obraně remizovalo ve španělské fotbalové lize s Almeríou na 1:1 a pokračuje v nevyrovnaných výkonech. Domácí vyhráli z posledních čtyř ligových utkání jen jednou a z šesté pozice ztrácejí na vedoucí Real už devět bodů.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Fotbalista Atlética Madrid José Antonio Reyes

Článek

Výsledek určily už během úvodní půle branky mladých argentinských útočníků. Skóre otevřel po půl hodině prvním ligovým zásahem v sezoně domácí Sergio Agüero, gólem do šatny vyrovnal Pablo Piatti. Atlético znovu doplatilo na střelecké trápení uruguayského kanonýra Diega Forlána. Nejlepší hráč letošního světového šampionátu v JAR čeká na čtvrtou branku v sezoně už dlouhých jedenáct soutěžních utkání.

Stejný výsledek uhrál také Villarreal na půdě Gijónu. Hostům, kteří odehráli závěrečných třináct minut bez vyloučeného obránce Gonzala Rodrígueze, zachránil remízu útočník Giuseppe Rossi až v poslední minutě z penalty. Klub s přezdívkou "Žlutá ponorka" tak ztratil bezprostřední kontakt s vedoucími giganty Realem a Barcelonou, na které ztrácí ze třetího místa tři, respektive dva body.

Prvního ligového vítězství v sezoně se dočkali hráči La Coruni, kteří doma porazili barcelonský Espaňol jasně 3:0 a posunuli se na předposlední místo před Jarošíkovu Zaragozu.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:
Gijón - Villarreal 1:1 (69. Castro z pen. - 90. Rossi z pen.), La Coruňa - Espaňol Barcelona 3:0 (28. Adrián, 76. Lopo, 87. Colotto), Málaga - San Sebastian 1:2 (77. Juanmi - 43. Griezmann, 55. Llorente), Santander - Pamplona 4:1 (35. a 62. Rosenberg, 28. Kennedy, 85. Torrenjón - 58. Nekúnam z pen.), Atlético Madrid - Almería 1:1 (33. Agüero - 45. Piatti), Bilbao - Getafe 3:0 (6. Iraola, 12. San José, 83. Gabilondo).

Reklama

Související témata: