Hlavní obsah

Nech Barcu na pokoji, vzkázal Messi kouči Realu Mourinhovi

Slavné „El Clásico“ sice bude na Nou Campu k vidění až poslední listopadový víkend, fotbalová válka mezi Barcelonou a Realem Madrid se však pomalu rozhořívá již nyní. „Nepřistoupíme na Mourinhovy psychologické hry. Trenér Realu se nás snaží zatáhnout do své hry, my se však musíme soustředit pouze na svou práci,“ vyhlásil Lionel Messi, hvězdný útočník FC Barcelona.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

David Villa z Barcelony (vpravo) oslavuje s Lionelem Messim.

Článek

Po 9. kole Primera Division je všechno, jak má být. Tabulku španělské fotbalové ligy vede Real Madrid, ale pouze o jediný bodík před Barcelonou. Podzimního krále by tak mělo určit především slavné „El Clásico“. Duel dvou gigantů bude na programu 13. kola, výhodu domácího prostředí má Barcelona. Ovšem již měsíc před zápasem začala válka slov.

„Nepřistoupíme na Mourinhovy psychologické hry. Trenér Realu se nás snaží zatáhnout do své hry, my se však musíme soustředit pouze na svou práci,“ rozčílil se elitní barcelonský útočník Lionel Messi. „Neměli byste poskytovat žádný prostor Mourinhovým slovům,“ vyzval ještě zástupce médií.

Hájil Benzemu, přitom si rýpl do Villy

Argentince se dotklo, že si „Special One“ rýpl do barcelonského střelce Villy, když hájil svého svěřence Karima Benzemu. „I další týmy mají podobně se trápící hráče a nikdo o tom nemluví,“ řekl Mourinho s poukazem na Villu, který více než měsíc marně hledal přesnou mušku.

Trenér Realu Madrid José Mourinhofoto: Reuters/Sergio Perez

Barca však v sobotu večer nadělila Seville debakl 5:0 - a Messi s Villou dali po dvou gólech... „Pokud vyhráváme, jsem spokojený. Teď jsem dvakrát skóroval, příště se však možná budu podílet na úspěchu týmu jiným způsobem,“ mohl spokojený David Villa udělat na Mourinha dlouhý nos.

„Je šťastný. Rozený střelec potřebuje góly a on se k nim konečně dostal,“ liboval si také trenér Barcelony Pep Guardiola.

„Bílý balet“ není k poražení

Mourinho však může být v klidu. Ve slovních půtkách se vyzná, jeho Real navíc chytil v posledních týdnech úžasnou formu. V sobotu vyhrál v Alicante nad Herculesem 3:1 a uhájil své vedení v tabulce. Pod vedením nového kouče „Bílý balet“ ve třinácti soutěžních zápasech v této sezóně ještě neprohrál a inkasoval pouze pět gólů.

„Prošli jsme psychologickým testem na výbornou. Prohrávali jsme, ale dokázali otočit skóre, což svědčí o naší velké mentální síle. Za brilantní výkon ve druhém poločase jsme si zasloužili zvítězit. Soupeř se po přestávce vlastně ani nedostal před našeho brankáře Ikera Casillase. Jsem opravdu velmi spokojen,“ líčil portugalský kouč.

Ronaldo pochválil sám sebe i nadřízeného...

Hrdinou zápasu byl znovu jeho krajan Cristiano Ronaldo. Útočník dal v závěru utkání dva vítězné góly a se dvanácti trefami je nejlepším kanonýrem španělské ligy.

„Jsem opravdu ve skvělé formě. Mám za sebou neuvěřitelný měsíc po individuální stránce, ale nejvíc mě těší, že vítězí mužstvo a také moje góly mu pomohly k tomu, aby bylo na čele ligové tabulky,“ neváhal Ronaldo pochválit sám sebe. „S Herculesem jsme prohrávali, ale trenér Mourinho během přestávky našel ta správná slova a svými pokyny změnil naši hru. My jsme ve druhém dějství dodrželi vše, co od nás chtěl. Opravdu se nám dařilo, a proto jsme nakonec zvítězili,“ vyzdvihl kanonýr, který v posledních čtyřech kolech nasázel rovných deset gólů!

Reklama

Související témata: