Hlavní obsah

Barcelona - Real Madrid 1:3Divoké El Clásico vyhrál Real, v akci bylo i video. Vaclík porážce Sevilly nezabránil

Praha
Aktualizováno

První El Clásico sezony vyznělo ve španělské lize pro fotbalisty Realu Madrid, kteří vyhráli v Barceloně 3:1. Vítězný gól dal v 63. minutě z penalty Sergio Ramos. Real se tak vrátil do čela tabulky. Barcelona na svého rivala ztrácí šest bodů, ale má zápas k dobru. Český fotbalový brankář Tomáš Vaclík poprvé v sezoně španělské ligy nastoupil v základní sestavě Sevilly. Tým ale podlehl doma Eibaru 0:1.

Foto: Albert Gea, Reuters

Sergio Ramos z Realu Madrid oslavuje proměněný pokutový kop.

Článek
Fotogalerie

Na Camp Nou skórovaly oba týmy hned z prvních šancí. Už v páté minutě využil kolmice Karima Benzemy ke gólu Federico Valverde, "Bílý balet" se ale radoval jen chvíli, neboť o tři minuty později srovnal Ansu Fati. Španělský křídelník, který za týden oslaví 18. narozeniny, se stal nejmladším střelcem El Clásica v historii.

Ofenzivní představení pokračovalo i ve zbytku prvního poločasu, při velkých šancích Benzemy i na druhé straně Lionela Messiho se ale vyznamenali oba brankáři. Hvězdný Argentinec nedal gól proti odvěkému rivalovi ani v šestém zápase v řadě.

Foto: Albert Gea, Reuters

Federico Valverde (vpravo) z Realu Madrid se se spoluhráči raduje ze svého gólu proti Barceloně.

Rozhodující okamžik utkání nastal po hodině hry. Clement Lénglet zatáhl ve vápně Ramose a sudí po konzultaci s videem nařídil pokutový kop. Ten proměnil sám faulovaný kapitán Ramos a stal se prvním hráčem Realu po třinácti letech a trefě Ruuda van Nistelrooije, který dal v ligovém El Clásicu gól z penalty. Navíc proměnil i 25. soutěžní pokutový kop v řadě.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos překonává z penalty gólmana Barcelony Neta.

V 90. minutě přidal pojistku střídající Luka Modrič. Zinedine Zidane tak v roli kouče stále na Camp Nou neprohrál (tři výhry, tři remízy).

Vaclík dostal šanci poprvé od červencového duelu právě s Eibarem, který Sevilla vyhrála 1:0. Tentokrát to byl ale český brankář, kdo v utkání jako jediný kapituloval, v 41. minutě ho překonal střelou pod břevno Kike.

Foto: Albert Gea, Reuters

Luka Modrič pečetil výhru Realu Madrid proti Barceloně.

Eibar získal z posledních tří zápasů sedm bodů a posunul se do středu tabulky. Sevilla po výhrách v úvodních dvou kolech čeká už tři zápasy na vítězství.

Atlético Madrid dvěma góly v druhé půli rozhodlo o výhře 2:0 nad Betisem Sevilla. Na trefu Marcose Llorenteho navázal v nastaveném čase Luis Suárez, pro něhož to byla už čtvrtá branka v pátém ligovém zápase po přestupu z Barcelony. Uruguayský kanonýr se zároveň dotáhl na čelo tabulky střelců La Ligy.

Španělská liga - 7. kolo:
Barcelona - Real Madrid 1:3 (8. Fati - 5. Valverde, 63. Ramos z pen., 90. Modrič)
FC Sevilla - Eibar 0:1 (41. Kike)
Pamplona - Bilbao 1:0 (81. R. García z pen.)
Atlético Madrid - Betis Sevilla 2:0 (46. Llorente, 90.+1 Suárez)

Reklama