Hlavní obsah

Real Madrid vyhrál gólem v závěru v Gijónu a dál vede o bod

MADRID

Až osm minut před koncem potvrdili fotbalisté Realu Madrid v utkání španělské ligy s Gijónem roli favorita a díky gólu Gonzala Higuaína zvítězili na jeho hřišti 1:0. "Bílý balet" si připsal šestou výhrou za sebou a vede i po 11. kole tabulku o bod před mistrovskou Barcelonu.

Foto: Eloy Alonso, Reuters

Marcelo z Realu Madrid gestikuluje směrem ke svým spoluhráčům v utkání s Gijonem.

Článek

Naděje Sportingu na bodový zisk dlouho držel brankář Juan Pablo, který několikrát vychytal útočné hvězdy hostů v čele s nejlepším střelcem soutěže Cristianem Ronaldem. Právě za faul na portugalskou hvězdu byl v úplném závěru vyloučen domácí obránce Alberto Botía.

Na lavičce Realu chyběl trenér José Mourinho, který dostal dvouzápasový trest za urážku rozhodčího ve středečním utkání domácího poháru. I bez bezprostředního dohledu portugalského kouče prodloužili hráči madridského celku neporazitelnost v této sezoně na sedmnáct soutěžních utkání.

Zaragoza s Jiřím Jarošíkem v obraně doma prohrála 1:2 se Sevillou a spadla znovu na poslední místo. Na branku Luíse Fabiana z 29. minuty po přestávce ještě odpověděl domácí Nicolás Bertolo. Hosté ale i bez vyloučeného obránce Fernanda Navarra zvítězili, když se v poslední minutě trefil střídající Álvaro Negredo.

Po čtyřech zápasech se dočkali ligové výhry fotbalisté Valencie, kteří doma porazili Getafe 2:0 a poskočili na čtvrtou pozici. Mezi střelce se zapsali argentinský záložník Tino Costa a obránce David Navarro.

Španělská fotbalová liga - 11. kolo:
Alicante - San Sebastian 2:1 (47. Trezeguet, 51. Drenthe - 15. Griezmann), Málaga - Levante 1:0 (63. Eliseu), Mallorca - La Coruňa 0:0, Santander - Espaňol Barcelona 0:0, Zaragoza - FC Sevilla 1:2 (53. Bertolo - 29. Luís Fabiano, 90. Negredo), Gijón - Real Madrid 0:1 (82. Higuaín), Valencie - Getafe 2:0 (8. Tino Costa, 63. Navarro).

Reklama

Související témata: