Hlavní obsah

Cristianu Ronaldovi se stýská. Chybí mu Manchester a anglická liga

MADRID

Prožívá snovou sezónu. Portugalský fotbalista v dresu Realu Madrid Cristiano Ronaldo střílí branku za brankou a jeho angažmá ve španělském velkoklubu je tak více než úspěšné. Přesto se nevyhnul nostalgické chvilce, v níž se novinářům svěřil, že se mu stýská po Manchesteru United, odkud do Realu přišel, po Premier League, a po přátelích z Anglie.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Útočníku Realu Madrid Cristianu Ronaldovi se stýská. Chybí mu Premier League.

Článek

V Manchesteru Ronaldo strávil šest let, během nichž získal se svými spoluhráči tři ligové tituly, vybojoval triumf v Lize mistrů a nejstarší klubovou trofej světa - FA Cup. K tomu navíc dvakrát slavil vítězství v Carling Cupu a získal řadu individuálních ocenění. „Abych byl upřímný, moc mi chybí Premier League. Není se moc co divit, na Manchester mám dobré vzpomínky. Mám tam skvělé přátele, kteří mi scházejí. Člověk nikdy neví,“ řekl pětadvacetiletý útočník novinářům, čímž rozpoutal debaty o svém možném návratu pod křídla trenéra Alexe Fergusona.

Právě skotský trenér si Ronalda v roce 2003 přivedl na Old Trafford a vypiloval talentovaného fotbalistů do skutečné megastar. „Sir Alex Ferguson je pro mě jako druhý otec. Za těch šest let, co jsem byl v Manchesteru mi hodně pomohl a naučil mě spoustu věcí,“ dodal rodák z Madeiry.

Setkání s krajanem Mourinhem

Sám Ronaldo si však v létě roku 2009 vydupal odchod z United do Realu. Vedení Bílého baletu za Portugalce zaplatilo 80 miliónů liber a Ronaldo se tak stal nejdražším fotbalistou všech dob. Ambicióznímu týmu se však v předchozí sezóně nepodařilo získat prvenství v Lize mistrů, ani titul ve španělské lize, proto do týmu povolal úspěchy ověnčeného kouče Josého Mourinha. Uznávaný trenér, který v předchozích letech vedl mimo jiné Chelsea a Inter Milán, by měl podle Ronalda vrátit na Santiago Bernabeu nejcennější trofeje. „Mourinho je úžasný trenér s obrovskými zkušenostmi. Především zná recept na úspěch a ví, jak ho do nás vštípit. Je radost s ním pracovat, protože jsem přesvědčen, že pod jeho vedením nějakou trofej získáme,“ řekl Ronaldo na adresu svého krajana. Pokud se mu to však nepodaří, těžko říci, zda Ronaldo toužící po individuálních i týmových úspěších, v Madridu zůstane. V Manchesteru by ho totiž jeho „druhý otec“ vítal s otevřenou náručí.

Reklama

Související témata: