Hlavní obsah

Cádiz - Villarreal 0:0San Sebastian díky vysoké výhře s Huescou dál vede ligu

Aktualizováno

Fotbalisté San Sebastianu porazili Huescu 4:1 a po 7. kole se nadále drží v čele španělské ligy. Dvěma góly se na výhře podílel Mikel Oyarzabal. Real Sociedad vede tabulku o bod před Realem Madrid a Granadou, která zvítězila 1:0 na hřišti Getafe. Na čtvrtou příčku spadl Villarreal, který pouze remizoval bez branek na hřišti nováčka soutěže Cádizu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Útočník Villarrealu Takefusa Kubo.

Článek

San Sebastian vykročil k výhře po půlhodině hry, kdy po hře rukou proměnil pokutový kop Oyarzabal. Hosté dokázali srovnat ihned po změně stran, trefil se Rafael Mir. Tým z Baskicka odpověděl záhy, kapitán Oyarzabal se tentokrát prosadil po centru hlavou. Tříbodový zisk stvrdili ještě Portu a Alexander Isak. Oběma přihrál David Silva, který zaznamenal dvě asistence v utkání poprvé od letního návratu do Španělska z Manchesteru City, kde působil 10 let.

Granada navázala na čtvrteční vítězství v Evropské lize, v níž v Nizozemsku porazila PSV Eindhoven 2:1. Ligový zápas rozhodl v nastaveném čase první půle Ángel Montoro, který proměnil pokutový kop.

Cádiz před prázdnými tribunami vstřelil gól po sedmi minutách hry, kdy domácí Álvaro Negredo našel odražený míč po volném přímém kopu a přesně zacílil. Radost mu ale kvůli předchozímu ofsajdu sebral videorozhodčí.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:
Valladolid - Alavés 0:2 (55. Pina, 88. Sainz)
Cádiz - Villarreal 0:0
Getafe - Granada 0:1 (45.+2 Montoro z pen.)
San Sebastian - Huesca 4:1 (35. z pen. a 54. Oyarzabal, 69. Portu, 75. Isak - 46. Mir).

Reklama

Související témata: