Hlavní obsah

Mourinhovi hrozí za slovní přestřelku ve Španělsku další trest

MADRID

Trenérovi fotbalistů Josému Mourinhovi hrozí trest za slovní přestřelku s Manuelem Preciadem z Gijónu. Komise španělské vlády, která má na starost boj s násilím a nesnášenlivostí ve sportu, totiž podle agentury Reuters vyzvala tamní svaz, aby oba kouče potrestal.

Foto: Susana Vera, Reuters

Jose Mourinhovi hrozí další trest.

Článek

"Ve stínu článků v některých mediích o slovní výměně mezi trenéry, jsme se shodli, že se podíleli na vytvoření nepřátelské atmosféry," uvedla komise v prohlášení. "Jsme přesvědčeni, že v budoucnu je naprosto nezbytné něčemu takovému zabránit a vyzvali jsme fotbalový svaz k příslušným disciplinárním krokům," dodala.

Mourinho odstartoval slovní přestřelku po ligové prohře Gijónu s Barcelonou. Po ní prohlásil, že některé týmy staví v zápasech s Barcelonou slabší sestavu a předem se tak vzdávají proti rivalovi Realu naděje na úspěch. Což si Preciado nenechal líbit a Mourinha označil za mimozemšťana a předpověděl mu trenérský krach.

Bývalý trenér Porta, Chelsea a Interu Milán je svou prostořekostí a jedovatými poznámkami proslulý stejně jako trenérskými úspěchy. O případném trestu bude španělská disciplinárka rozhodovat příští týden a Mourinhovi tak hrozí, že přijde o prestižní duel s Barcelonou (29. listopadu). Portugalský kouč si navíc odpykává dvouzápasový trest za nadávky rozhodčímu, který mu měl vypršet po sobotním v duelu s Bilbaem.

Reklama

Související témata: