Hlavní obsah

Barcelona roznesla 8:0 Almeríi a vyrovnala klubový rekord

MADRID

Fotbalisté Barcelony ve španělské lize rozstříleli v sobotu Almeríi na jejím hřišti 8:0 a vyrovnali tím vlastní rekordní vítězství na půdě soupeře. Stejným skóre vyhráli jen v roce 1959 na půdě Las Palmas. O osm branek naposledy zvítězili před čtrnácti lety doma proti Logroňés.

Foto: Francisco Bonilla, Reuters

Bojan Krkic (druhý zleva) a Lionel Messi slaví další gól barcelony. Gólman Almeríe Diego Alves je na kolenou.

Článek

Na vysoké výhře měl hlavní podíl Lionel Messi. Hvězdný Argentinec dal hattrick a na dalších třech gólech se podílel asistencí. Trefil se tak v osmém soutěžním utkání za sebou, což se mu dosud nikdy nepovedlo. V 15 zápasech, které v této sezoně odehrál za Barcelonu, už nastřílel 19 gólů.

Dvakrát se trefil Bojan Krkic a po gólu přidali Andrés Iniesta a Pedro. Rozhozená obrana Almeríe si jednou dala vlastní branku, když si Ariadela srazil do branky Messiho centr.

Barcelona byla dokonce blízko rekordnímu devátému gólu, ovšem David Villa ve vyložené šanci trefil jen brankáře.

Ani vysoké vítězství však Barceloně nepomohlo posunu do čela tabulky. Real Madrid totiž hozenou rukavici zvedl a sám doma přehrál Bilbao 5:1 a udržel se o bod v čele tabulky. Povedlo se mu to i bez distancovaného trenéra José Mourinha, který zápas sledoval z tribuny.

Na hattrick Messiho odpověděl stejnou měrou Cristiano Ronaldo, který se třemi góly vrátil na první místo tabulky střelců. Se čtrnácti góly vede o jednu trefu před Messim.

Oba španělské velkokluby si tak zvedly sebevědomí před příštím kolem, v němž se střetnou právě mezi sebou v derby El Clasico.

Španělsko - 12. kolo
Villarreal - Valencie 1:1 (73. Rossi - 21. Aduriz), Almería - FC Barcelona 0:8 (17., 37. a 67. Messi, 62. a 73. Krkic, 19. Iniesta, 27. vlastní Ariadela, 35. Pedro), Real Madrid - Bilbao 5:1 (30., 62. a 90. z pen. C. Ronaldo, 19. Higuaín, 57. Ramos z pen. - 40. Llorente).

Reklama

Související témata: