Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldo odstrčil Guardiolu, výprask na Nou Campu těžce nesli i další hráči Realu

BARCELONA

Na tuhle situaci nebyli dlouho zvyklí. V nové sezóně španělské ligy fotbalisté Realu Madrid do pondělního večera zažili kromě výher pouze dvě remízy, lehce proplouvali i základní částí Ligy mistrů. A najednou přijde pětigólový příděl od nenáviděného rivala z Barcelony, to se sebevědomím hráčů pořádně zacloumá. Není divu, že svěřenci José Mourinha těžko drželi své nervy na uzdě.

Foto: ČTK/AP

Cristiano Ronaldo strká do trenéra Barcelony Pepe Guardioly

Článek

Pondělní El Clásico mělo být soubojem hvězdných hráčů mezi domácím Lionelem Messim a Cristianem Ronaldem z Realu. Zatímco Messi rozdával jednu lahůdkovou přihrávku za druhou a výrazně přispěl k výhře Barcelony, portugalský hezoun se trápil. Jako by jej vytočil hned začátek zápasu, kdy už po pár vteřinách od úvodního hvizdu skončil na trávníku po zákroku jednoho z domácích hráčů.

Pak mu život otráví Puyol, který jej nepustí do šance po centru Ramose, za pár minut už se faulovaný Ronaldo rozčiluje na rozhodčího i spoluhráče. Real v té době prohrává už o dvě branky. Po půlhodině hry se hvězdný Cristiano neudrží vůbec. Míč skončil v zámezí a v rukou jej drží trenér Barcelony Pep Guardiola, jenž postával nedaleko lavičky. Ronaldovi vadí, že otálí s hozením balonu hráčům, tak k němu přistupuje a v okamžiku, kdy Guardiola hází míčem, Ronaldo do trenéra lehce strčí.

Ricardo Carvalho z Realu Madrid fauluje loktem hráče Barcelony Messihofoto: Reuters/Albert Gea

V tom okamžiku zažehne vášně mezi oběma tábory, okamžitě záložníkovi hostí běží vyčinit brankář Barcelony Valdes, hrozí mu i Iniesta, a postrkují se mezi sebou i další hráči obou táborů. "Takové věci se zkrátka na hřišti stávají," reagoval s klidem po zápase Guardiola, který vítězství věnoval bývalému trenérovi Barcy Rexachovi a hráčské legendě Cruyffovi.

Na konci poločasu ještě vyhrocuje situaci Carvalho, jenž nejprve sestřelí Messiho a vzápětí jej praští loktem do obličeje. Právě argentinský kouzelník s míčem se stává hlavním terčem zloby hráčů v bílém, na konci zápasu jej fauluje také frustrovaný Sergio Ramos, který vyfasuje druhou žlutou kartu a před odchodem do kabin ještě strčí do hrající legendy domácích Carlose Puyola.

Hlavní rozhodčí slavného zápasu nakonec rozdal 12 žlutých karet, sedm z nich pro hráče hostujícího týmu.

Reklama

Související témata: