Hlavní obsah

Neměli jsme šanci vyhrát, uznal Mourinho, jenž se v Realu dočkal kritiky

BARCELONA

Takovou situaci ještě nezažil. Od chvíle, kdy José Mourinho v létě převzal fotbalisty Realu Madrid, tak jeho svěřenci několikrát remizovali, dalších patnáct zápasů vyhráli. Prohra na lavičce "Bílého baletu", to byla v pondělí pro portugalského kouče nová zkušenost. A o to trpčeji na ni bude po výrazném debaklu 0:5 s Barcelonou vzpomínat.

Foto: ČTK/AP

Trenér José Mourinho po debaklu s Barcelonou

Článek

"Je to nejhorší porážka mojí kariéry," hlesl po zápase Mourinho a pokračoval: "Nikdy jsem ještě neprohrál zápas výsledkem 0:5, ale je pro mne snazší to přijmout, protože jsme zkrátka neměli šanci vyhrát," vyzdvihl kvality vítězné Barcelony. "Pořád zůstáváme jen dva body za lídrem ligy, pokračujeme v práci," dodal.

Přestože musel v pondělí večer zažívat na lavičce kruté chvíle, snažil se zůstávat nad věcí a výkon svého týmu nekritizoval. "Jeden tým předvedl své maximum, druhý hrál velmi špatně. Ale i když prohrajete o pět gólů, nemůžete začít brečet, je třeba tvrději pracovat. Sezóna dneškem ještě neskončila," vzkázal Mourinho.

Bezradní fotbalisté Realu Madrid při gólu Pedra z Barcelony (uprostřed)foto: ČTK/AP

Zatímco on jako trenér čelil vysoké porážce čelem, jeho svěřenci výprask neunesli a po utkání se vyhnuli kontaktu s novináři. S médii mluvil pouze v povinném televizním rozhovoru záložník Xabi Alonso, zbývající hráči do mixzóny nedorazili.

Pro Mourinha však tentokrát neměl pochopení generální manažer Realu Madrid Jorge Valdano, jenž kritizoval taktiku a chování svého kouče během zápasu. "Nedokázal s vývojem zápasu vůbec nic udělat. Za celou dobu ani neopustil lavičku," zlobil se. "Nedařilo se nám proti soupeři, který si od začátku hru užíval," dodal pak už ve smířlivějším tónu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články