Hlavní obsah

Po zničení Realu létají kolem Guardioly lasa velkoklubů

BARCELONA

Poté, co Barcelona v ostře sledovaném fotbalovém duelu zametla s madridským Realem 5:0, začaly okolo kouče Katalánců Pepe Guardioly kroužit velkokluby. V Anglii se stále živěji spekuluje o Chelsea, jejíž majitel Roman Abramovič by rád viděl svůj klub tančit podobný ofenzivní kvapík, jaký předvedla v El Clásicu Barca. To si ale musí stoupnout do fronty...

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Trenér Barcelony Pep Guardiola před svým protějškem z Realu Mourinhem

Článek

Charismatický Guardiola má nyní celou řadu obdivovatelů. Aby ne, jeho tým předvedl proti Bílému baletu velkolepou show s nálepkou nejvyšší fotbalové kvality. „Byl to fotbal z jiné galaxie,“ psaly španělské deníky. I díky tomu teď jeho agent přepočítává nabídky. Zatím jich prý přišlo šest. Vedle Chelsea se mluví třeba i o zájmu prezidenta Interu Milán Massima Morattiho.

To vše přinutilo Barcelonu jednat. Katalánci se rozhoupali dokonce k neobvyklému gestu a nabídli Guardiolovi pětiletou smlouvu. Předtím vedení klubu odmítalo hovořit o delší než roční smlouvě. Šéfové klubu ale změnili kurz, nyní chtějí úspěšného kouče udržet co nejdéle. Podle španělského deníku Sport nejspíš Guardiola ještě v Barceloně setrvá, ale není jisté, jestli kývne na délku kontraktu.

Cristiano Ronaldo strká při el clásicu do trenéra Barcelony Pepe Guardiolyfoto: ČTK/AP

Ovšem Angličané nemusí truchlit, o Guardiolovi se ví, že mu učaroval anglický fotbal, a tak je pravděpodobné, že se stejně jednou na ostrovy profesně podívá. Ať už to bude na lavičce Chelsea či v Manchesteru, až se jednou Alex Ferguson rozhodne United naposledy zamávat.

Reklama