Hlavní obsah

Jsem šťastný, protože mi závidíte, vzkázal Mourinho směrem k UEFA

MADRID

Trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho nebere jednozápasový trest za nabádání hráčů k úmyslnému vyloučení jako trest, ale spíše jako vyznamenání. UEFA se totiž prý k němu chová jinak než k ostatním trenérům.

Foto: Sergio Perez , Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho má dobrou náladu.

Článek

Mourinho byl potrestán za to, že v utkání Ligy mistrů s Ajaxem Amsterodam poslal Xabimu Alonsovi a Sergiu Ramosovi vzkaz, ať zdržují a nechají se vyloučit, aby si odpykali trest v utkání, ve kterém Realu již o nic nepůjde.

"Tento trest je pro mě spíše vyznamenání," prohlásil Mourinho na tiskové konferenci. "Nehodlám se měnit. Moje babička umřela již před mnoha lety, ale stále si pamatuji, co mi řekla jako dítěti. 'Když ti závidí, měl bys být šťastný.' A to se mi teď stalo," řekl kontroverzní kouč.

Podle něj je disciplinární řád pro ostatní trenéry jiný než pro něj. "Mám radost z toho, že pravidla pro Josého Mourinha jsou jiná než pro ostatní trenéry. Já nemohu opustit technickou zónu, ostatní ano. Já nesmím zvednout míč, který chce protivník, ostatní mohou. Já nesmím mluvit se čtvrtým rozhodčím, ale ostatní mohou," uvedl Mourinho.

Reklama

Související témata: