Hlavní obsah

Barcelona po zmatcích s dopravou zvítězila v Pamploně 3:0

Fotbalisté Barcelony vyhráli ve španělské lize i přes dopravní komplikace na hřišti Pamplony 3:0 a potvrdili vítězství 5:0 nad Realem Madrid v předchozím kole. Mistrovské mužstvo, za které dvakrát skóroval Lionel Messi, po deváté ligové výhře za sebou vede tabulku o dva body před svým rivalem z Madridu. Real doma porazil oslabenou Valencii 2:0 díky dvěma gólům Cristiana Ronalda.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

David Villa z Barcelony

Článek

Hráči Barcelony museli do 350 kilometrů vzdálené Pamplony kvůli stávce leteckých dispečerů ve Španělsku narychlo přicestovat vlakem a autobusem. Utkání proto začalo s pětačtyřicetiminutovým zpožděním. Hosté původně chtěli sehrát utkání s jednodenním odkladem v neděli, ale představitelé domácího klubu i národní federace s tím nesouhlasili.

"Federace nás ujišťovala, že pokud nebude znovu otevřen vzdušný prostor, zápas bude odložen," uvedl viceprezident Barcelony Jordi Cardoner. "V půl druhé odpoledne našemu prezidentovi potvrdili odložení, ale ve tři hodiny z neznámých důvodů změnili názor a oznámili nám, že se musí hrát dnes. Evidentně došlo k nedorozumění," řekl Cardoner.

Obhájci titulu i tak zápas zvládli. Svěřenci Pepeho Guardioly se po nervózním úvodu dostali brzy do vedení. Ve 26. minutě Messi ideálně vyslal Pedra a mladý útočník prostřelil domácího gólmana. Hvězdný Argentinec přidal v druhém poločase dvě branky - poprvé se trefil Messi v 62. minutě po sólovém úniku, druhý zásah přidal třiadvacetiletý hráč šest minut před koncem z penalty. Barcelona zvítězila na hřištích soupeřů v posledních devíti ligových utkáních, čímž vyrovnala klubový rekord ze sezony 2008/2009.

Real se vzpamatoval z první porážky v sezoně a před svými diváky vyhrál i sedmý ligový a celkově desátý soutěžní zápas. Ten rozhodl až v závěru Portugalec Cristiano Ronaldo, který potrestal vyloučení hostujícího záložníka Davida Albeldy z 65. minuty. Nejdražší hráč světa vede tabulku střelců s šestnácti góly, Messi má o jeden zásah méně.Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim v obraně podlehlo ligovému nováčkovi Levante na jeho hřišti 0:2 a ve třetím utkání po sobě nebodovalo. Klub ze španělské metropole si po středeční prohře s Arisem Soluň v Evropské lize výrazně zkomplikoval cestu za obhajobou trofeje a nečekané zaváhání nenapravil ani v domácí soutěži.

Valencijský klub poslal do vedení už ve třetí minutě obránce Nano, náskok zdvojnásobil po hodině hry pátým gólem v sezoně nejlepší střelec Levante Felipe Caicedo.

V útoku hostů se neprosadil Argentinec Sergio Agüero, který se v předchozích čtyřech utkáních trefil pětkrát, ani uruguayský kanonýr Diego Forlán.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:
Levante - Atlético Madrid 2:0 (3. Nano, 59. Caicedo), Pamplona - FC Barcelona 0:3 (65. a 84. z pen. Messi, 26. Pedro), Real Madrid - Valencie 2:0 (74. a 87. Cristiano Ronaldo).

Reklama

Související témata: