Hlavní obsah

Barcelonský záložník Busquets zkritizoval španělský svaz

MADRID

Záložník Sergio Busquets z Barcelony zkritizoval španělský fotbalový svaz, který v sobotu změnil své rozhodnutí odložit zápas katalánského celku v Pamploně kvůli stávce leteckých dispečerů. Úřadující mistři tak museli k utkání na poslední chvíli cestovat vlakem a autobusem.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Sergio Busquets (vpravo) gratuluje svému spoluhráči z Barcelony Lionelu Messimu k brance.

Článek

Barcelona měla původně v sobotu do Pamplony letět, kvůli stávce se ale se svazem dohodla na odložení utkání na neděli. Avšak krátce poté, co klub o přesunutí duelu informoval na svém webu, vedení svazu prohlásilo, že hrát se bude.

"Svaz nedodržel slovo, protože nám řekli, že když se nebude létat, zápas odloží," citoval Busquetse španělský deník AS. "Byl to těžký den, ale nakonec jsme v náročném zápase získali tři body," dodal po výhře 3:0.

Ani trenér katalánského celku Pep Guardiola nebyl z náhlé změny plánů příliš nadšen. "Svaz nám řekl, že se hrát bude, a tak jsme vyrazili na cestu. Ale původně jsme doufali, že utkání přeloží na jiný den," prohlásil. "Původně sice byla dohoda taková, že když se zastaví letecký provoz, zápas se odloží. Svaz pak pod tlakem rozhodnutí změnil a museli jsme vyrazit na cestu. Řekli nám, hrajte a tak jsme hráli," uvedl.

Barcelona nakonec po cestě vlakem a autobusem dorazila do Pamplony s padesátiminutovým zpožděním. "Cestování nám nevadilo, vždyť v minulé sezóně jsme jeli autobusem na Ligu mistrů čtrnáct hodin," připomněl Guardiola dubnovou zkušenost. Barcelona tehdy nemohla kvůli sopečnému prachu nad Evropou letět k úvodnímu semifinále Ligy mistrů na hřišti Interu Milán a místo toho absolvovala bez mála tisíc kilometrů dlouhou cestu autobusem.

Reklama

Související témata: