Hlavní obsah

Villarreal podlehl 0:1 Getafe, které dohrávalo v devíti

MADRID

Fotbalisté třetího Villarrealu podlehli ve španělské lize na hřišti Getafe 0:1, přestože soupeř dohrával utkání bez dvou vyloučených hráčů.

Článek

Tři minuty před přestávkou byl nejprve vyloučen argentinský obránce Daniel Díaz, ale hosté jeho ztrátu nepotrestali. Oslabené Getafe navíc poslal v 89. minutě do vedení uruguayský záložník Juan Albín. Ten však přehnal brankové oslavy a po druhé žluté kartě také musel předčasně ze hřiště.

Klub z madridského předměstí vyhrál třetí ligový zápas za sebou a v neúplné tabulce se vyšvihl na šesté místo. Villarreal může v případě nedělní výhry barcelonského Espaňolu přijít o třetí pozici.

Atlético Madrid zvítězilo nad La Coruňou 2:0 a po předchozích dvou porážkách opět bodovalo. Tým českého obránce Tomáše Ujfalušiho nevstoupil do utkání dobře, když kanonýr Diego Forlán neproměnil v páté minutě penaltu. Jeho zaváhání brzy nato napravil Sergio Agüero, který v 35. minutě přidal další gól. Díky sedmé trefě v sezóně vystřídal Forlána na postu nejlepšího klubového střelce.

Dál v krizi se zmítá Sevilla. Doma podlehla předposlední Almeríi 1:3 a počtvrté za sebou v soutěži nebodovala. Hráči andaluského mužstva prohráli v posledních třech utkáních před svými diváky a ještě zvýšili tlak na trenéra Gregoria Manzana. Hosté se i díky dvěma gólům Argentince Pabla Piattiho dočkali druhé výhry v sezoně, na kterou čekali devět utkání.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:
Getafe - Villarreal 1:0 (89. Albín), FC Sevilla - Almería 1:3 (83. Kanouté - 81. a 90.+1 Piatti, 48. Vargas), Atlético Madrid - La Coruňa 2:0 (8. a 35. Agüero).

Reklama

Související témata: