Hlavní obsah

VIDEO: Brankářský mág likviduje penaltu za penaltou, uspěl i proti Ronaldovi

Je to nejžádanější standardní situace ve fotbale. Hráč si postaví míč na bílý puntík jedenáct metrů před brankovou čárou a zdá se, že prostě nemůže neskórovat. Přesto jsou brankáři, kteří mají i z této pro ně velmi nevýhodné situace pozitivní bilanci úspěšnosti. Jedním z nich je brankář španělské Almeríe Diego Alves.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Pětadvacetiletý brankář působí v týmu z jižního Španělska čtvrtou sezónu a za tu dobu bylo proti němu odpískáno čtrnáct pokutových kopů. Brazilec jich devět dokázal zneškodnit a navíc jeden z exekutorů bránu netrefil a druhý napálil míč do břevna. Takže Alvesova bilance je omračující, ze čtrnácti penalt inkasoval tři góly.

Naposledy dokázal uspět v sobotním utkání 15. kola Primera Division na trávníku Sevilly. Na Alvese si nepřišel Fréderic Kanouté a gólman tak přispěl k vítězství svého týmu 3:1. Tři získané body byly pro tým velmi cenné, Almería se totiž pohybuje velmi blízko sestupovým vodám La ligy. Momentálně jí patří 17. příčka. V předchozích zápasech si na Alvesovi vylámal zuby například i útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo.

O gólmana, jenž do Almeríe přišel z brazilského Atlétika Mineiro, se v poslední době začaly zajímat slavné kluby. Naposledy o Alvesovy služby projevil zájem kouč Evertonu David Moyes. Již v létě se hovořilo také o zájmu největších klubů ve Španělsku - Realu Madrid a Barcelony.

Reklama

Související témata: