Hlavní obsah

Mourinho se zase vzteká: Rozhodčí jdou po Realu, fanoušci po Ronaldovi

MADRID

Díky výhře 3:1 v Zaragoze získal se svými chlapci další tři ligové body, spokojený však rozhodně nebyl. Kouč fotbalistů Realu Madrid každou chvíli vybuchne jako papiňák - a José Mourinho „nezklamal“ ani tentokrát. Rozhodčím vynadal za to, že „Bílému baletu“ udělují více žlutých karet než hráčům jiných týmů. A španělské fanoušky vyplísnil kvůli tomu, že nenávidí Cristiana Ronalda...

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho se už zase zlobí...

Článek

Statistika nedělního zápasu Primera division se opravdu může zdát trochu zvláštní. Fotbaloví virtuózové z Realu vyhráli na hřišti poslední Zaragozy 3:1, přitom však inkasovali víc žlutých karet než domácí záchranáři.

„Pro rozhodčí je zkrátka snazší rozdávat karty hráčům Realu než jiným mužstvům. Hráči soupeře si mohou klidně protestovat a nic se jim nestane. Naši ne, ti jsou hned napomenuti. To mi vadí a znepokojuje mě to,“ citují klubové stránky kontroverzního portugalského kouče, který si zase pustil pusu na špacír.

„To samé platí i pro trenéry. Někteří si klidně překračují hranice technické zóny před vlastní lavičkou, jiní to ale udělat nemohou,“ postěžoval si dále José Mourinho. „Jen se podívejte na televizi a porovnejte si různé zápasy. Uvidíte, že mám pravdu,“ vyzval.

Cristiano je fenomenální a dělá show pro všechny

A jak už byl „Mou“ rozjetý, svůj díl schytali také španělští fanoušci. Trenérovi vadí jejich nenávistné reakce vůči Ronaldovi, který dal v Zaragoze vítězný gól a se 17 trefami vede spolu s barcelonským Messim tabulku střelců.

Cristiano Ronaldo slaví - v lize už na podzim nasázel 17 gólů...foto: ČTK/AP/Paul White

„Cristiano je fenomenální hráč a je nepochopitelné, jak se k němu diváci chovají. On dělá na hřišti show pro všechny, ale místo potlesku a uznání na něj lidé v lepším případě pískají. Myslím, že je to na škodu celé ligy. Tyto hvězdy by měly být více chráněny,“ je Mourinho přesvědčen.

O napomínání nemluví dopálený kouč náhodou. Má zraněné obránce Sergia Ramose a útočníka Higuaína a v Zaragoze se „vykartovali“ Marcelo a Xabi Alonso, takže pro další zápas se Sevillou se kostra Mourinhova týmu rozpadá. „Zejména koncem roku fotbal takové situace přináší. Ale jak říkám, je snadné ukázat kartu hráči Realu a složitější ostatním... Aspoň že se vrátí Khedira,“ prská Mourinho.

Dobře si uvědomuje, že domácí zápas s nepříjemnou Sevillou nebude snadný. „Máme řadu absencí, a tak si kdekdo myslí, že utkání nezvládneme. No uvidíme, jedenáct hráčů na hřiště pošleme a před vánoční přestávkou rozhodně nebudeme chtít prohrát... Doufám, že v lednu se už vrátí na hřiště Kaká,“ avizuje Mourinho.

Reklama

Související témata: