Hlavní obsah

Ronaldovy laciné herecké etudy mezi rozhodčími známe, říká dánský sudí

MADRID

Patří mezi nejlepší fotbalisty na světě, zároveň má však nemalé množství odpůrců. Portugalský útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo totiž velice často simuluje a přihrává fauly na svou osobu. Tohoto nešvaru si však kromě fanoušků po celém světě začali všímat také rozhodčí. Za všechny se o tom do médií zmínil dánský sudí Claus Bo Larsen.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid se častokrát snaží vymodlit si na rozhodčím nedovolený zákrok.

Článek

„Vždycky se snaží získat lacino volný přímý kop, zejména v domácích zápasech,“ svěřil se Larsen dánskému Ekstra Bladet. Pětačtyřicetiletý rozhodčí píská na nejvyšší úrovni již čtrnáct let a o Ronaldových snadných pádech na trávník už ví své.

„Před zápasy se bavíme (mezi sudími) o tom, jak rychle se poroučí k zemi. Samozřejmě nesmíme být zaujatí, jen se snažíme být připravení,“ odmítá spekulace o tom, že by snad fauly na portugalskou hvězdu nepískal kvůli Ronaldově pověsti. „Před každým zápasem má čistý štít,“ dodává Larsen.

Cristiano Ronaldo na trávníku.foto: ČTK/AP/Arturo Rodriguez

Podle dánského arbitra hraje Ronaldo s rozhodčími soukromou hru. „Někdy, když se mě snaží nachytat, spadne na zem a já mu standardní situaci neodpískám, zasměje se na mě. Protože ví, že nejsem fanouškem jeho herectví,“ vysvětluje Larsen.

Ať už si však fanoušci o Ronaldovi myslí cokoliv, pravdou zůstává, že pětadvacetiletý útočník Bílého baletu patří mezi nejlepší a nejsledovanější fotbalové hráče planety. To potvrzuje i v letošní sezóně, kdy s Realem Madrid, za nějž v letošní sezóně nasázel v Primera Division zatím sedmnáct branek v patnácti zápasech, prohání suverénní Barcelonu. A to i přes debakl, který Real utrpěl v El Clásicu.

Reklama

Související témata: