Hlavní obsah

Fotbalová Barcelona v průšvihu? Její sponzor prý podporuje teroristy

BARCELONA

Španělská Barcelona čelí podle britského deníku Daily Mail vzrůstajícímu tlaku, aby roztrhala svůj zbrusu nový kontrakt na 125 miliónů liber (v přepočtu přes tři miliardy korun) s nadací Qatar Foundation. Barcelona prodala Katařanům jako poslední z velkoklubů místo na dresech, jenže nyní se vynořila tvrzení, podle nichž nadace finančně podporuje teroristický Hamás.

Foto: Albert Gea, Reuters

Na hřišti Barcelona válí, ale prodej místa na dresech se jí podle světových médií příliš nepovedl.

Článek

Nadace je prý jen zástěrkou pro financování palestinské teroristické organizace Hamás. O tom jsou přesvědčena izraelská média. A izraelský list Ma´ariv dokonce uvedl, že do Barcelony již zamířili tamní diplomaté, kteří mají za úkol přesvědčit klub, aby odstoupil od pětiletého kontraktu podepsaného před pouhými osmi dny.

Nová kontroverze následuje po tvrzení španělského listu El Mundo, podle něhož Qatar Foundation posílala peníze extrémistickému náboženskému předákovi Jusúfu Al Karadávímu, který obhajuje terorismus, bití žen a antisemitismus.

Podle dostupných informací tak katalánský velkoklub nezvolil příliš důstojnou náhradu za dětský fond Organizace spojených národů UNICEF, který dlouho a zadarmo zdobil dresy Barcelony. Klub navíc přispíval UNICEF 1,5 miliónu eur ročně.

Reklama

Související témata: