Hlavní obsah

Real díky hattrickům Ronalda a Benzemy zničil Levante

MADRID

Karim Benzema zaznamenal druhý prosincový hattrick a pomohl fotbalistům Realu Madrid k drtivému vítězství 8:0 nad Levante v prvním utkání osmifinále Španělského poháru. Tři góly vstřelil také Cristiano Ronaldo, jenž si tak v této sezoně vylepšil bilanci na 25 gólů ze 24 zápasů ve všech soutěžích.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo slaví vstřelený gól.

Článek

Francouzský útočník Benzema zatím dokonale využívá absence zraněného konkurenta Gonzala Higuaína, jenž před ním většinou dostával přednost. Bývalý útočník Lyonu, který v neděli oslavil 23. narozeniny, skóroval třikrát už 8. prosince v utkání Ligy mistrů proti krajanům z Auxerre.

Benzema završil hattrick v 69. minutě, brzy nato se totéž podařilo Portugalci Ronaldovi, jenž vstřelil svůj druhý a třetí gól v zápase v 72. a 74. minutě. O zbývající dvě trefy se postarali Němec Mesut Özil a střídající Pedro León. Real tak dal zapomenout na zářijový zápas s Levante v lize, kdy tým z Valencie uhrál s gigantem bezgólovou remízu.

Mourinho popíral špatné vztahy

Trenér madridského celku José Mourinho po zápase chválil týmový výkon a zároveň popřel zhoršení vztahů s ředitelem klubu Jorgem Valdanem, o čemž spekulovala španělská média. "Musím to popřít. Nemám osobní problémy s ním ani s nikým jiným v klubu," uvedl Mourinho.

Španělská média uváděla, že Valdano podrážděně reagoval na nedávné výroky portugalského kouče na adresu rozhodčích. "Mám rád kritiku, ať už ji dělám já nebo někdo jiný. Ale znovu opakuji: Osobní problémy? Nula. To je pro mě zásadní, protože jinak bych brzy odešel," uvedl Mourinho s tím, že chce dodržet v Madridu čtyřletou smlouvu.

Real si díky osmigólové demolici Levante prakticky už před odvetou zajistil postup do čtvrtfinále, v němž se může utkat s městským rivalem Atlétikem. Letošní finalisté poháru v sestavě s Tomášem Ujfalušim porazili ve středu 1:0 Espaňol Barcelona. Brankou z penalty se s Atlétikem rozloučil portugalský reprezentant Simao Sabrosa, jenž v lednu odejde do Besiktase.

Osm gólů jako na San Bernabeu padlo také na stadionu FC Sevilla, kde úřadující vítězové poháru zdolali 5:3 Málagu.

Odvety, v nichž se bude ligový lídr Barcelona snažit napravit úterní domácí remízu 0:0 s Bilbaem, se hrají 5. ledna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články