Hlavní obsah

Věřím, že se zachráníme, říká Jarošík o Zaragoze

Josef PešoutSport.czPrávo

Pět dní strávil o vánočních svátcích v Ústí nad Labem fotbalový obránce Jiří Jarošík, který z tohoto severočeského města pochází. Řadu let ale už působí v zahraničí a momentálně nastupuje v lize mistrů světa za Real Zaragoza. „Čeká nás těžké jaro, ale věřím, že se udržíme,“ svěřil se v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Záložník Zaragozy Jiří Jarošík

Článek

Váš tým Real Zaragoza figuruje během současné přestávky až na posledním místě španělské ligy. Čemu to přičítáte?

Hlavně špatným výsledkům. Herně to není z naší strany tak hrozné. Vyhráli jsme ale jen jednou, konkrétně nad Mallorkou, a to je málo. Nasbírali jsme asi sedm nebo osm remíz a časté opakování nerozhodných výsledků znamená v tříbodovém systému vlastně ztrátu. Fanoušci nejsou nadšení, všechno se rozebírá a Zaragoza neprožívá zrovna úspěšné období.

V průběhu podzimu se změnil i trenér. Jaký je mexický kouč Aguirre?

Velmi zkušený. Ve Španělsku trénoval třeba Atlético Madrid a naposledy byl u mexické reprezentace, kterou vedl i na letošním mistrovství světa. Pod ním jsme ale ještě nevyhráli, protože jsme měli většinou těžké soupeře z čela tabulky. S trenérem komunikuji anglicky.

Jste spokojen se svou pozicí v mužstvu?

Nastupuji pravidelně na místě stopera. Pouze jednou jsem absentoval kvůli předchozímu vyloučení.

Jak jste strávil vánoční svátky?

Poslední zápas před pauzou jsme hráli 19. prosince. Dostali jsme pět dní volno. Odjel jsem domů do Česka a ještě před vánoci jsem musel k zubaři. Byl jsem v Ústí nad Labem, kde jsem si i 26. prosince zahrál fotbal na halovém turnaji. Hlavně jsem se bál, abych se nezranil, protože za pár dní pokračuje španělská liga. Znovu se slétneme po svátcích do Zaragozy z celého světa.

S kým hrajete?

V pondělí 3. ledna hostíme Real Sociedad San Sebastian. Potřebovali bychom samozřejmě vyhrát.

Cíl do jara?

Nasbírat co nejvíce bodů a zachránit se v lize. Věřím, že to dokážeme, i když to bude hodně těžké.

Sledujete českou ligu?

Překvapila mě Plzeň. Sice jsem ji neviděl na podzim ani jednou na vlastní oči, ale slyšel jsem o ní hodně pozitivního. Ale vím, že nezvládla poslední dva podzimní zápasy. Jako bývalý Sparťan si všímám i výsledků kluků z Letné. Očekávám, že na jaře ještě zaútočí na titul.

V březnu nastoupí česká reprezentace ve Španělsku. Půjdete se podívat?

Rád bych zápas viděl naživo a těším se, že se na něj dostanu. Českému týmu budu držet palce. Znám všechny starší hráče z národního týmu. Třeba s Petrem Čechem jsem byl i v Chelsea.

Co vy a reprezentace?

Asi bych to i ve svých třiatřiceti letech zvládl, ale s nominací už nepočítám. Spíš se soustředím na klubové povinnosti v Zaragoze.

Reklama

Související témata: