Hlavní obsah

VIDEO: Mourinho gestikuloval před lavičkou soupeře a rozpálil ji doběla

MADRID

Se zaťatou pravou pěstí nakráčel po gólu Kaká kouč Realu Madrid José Mourinho před lavičku ligového soupeře z Villarrealu a už plály emoce. Kontroverzní portugalský kouč ale tvrdí, že v nedělním duelu 18. kola španělské ligy soupeře nechtěl provokovat. Díky hattricku Cristiana Ronalda vyhrál Real 4:2.

Foto: Susana Vera, Reuters

Trenér Realu Jose Mourinho

Článek

Inkriminovaná situace se stala osm minut před koncem, kdy brazilský forvard Žlutou ponorku dorazil čtvrtým gólem. Mourinho vyrazil z lavičky Realu směrem k té hostující a čelem k náhradníkům soupeře a k hledišti zvedl pěst a gestikuloval rukama. To hráče Villarrealu rozpálilo doběla, Cani dokonce po Mourinhovi hodil láhev.

Portugalský trenér po zápase odmítl, že se chtěl soupeři vysmívat. „Přísahám, že jsem běžel oslavit branku společně se svým synem, který stál za lavičkou soupeře. Hráči Villarrealu si asi mysleli, že je provokuji,“ prohlásil Mourinho s tím, že každé jeho gesto je okamžitě dezinterpretováno. Postěžoval si, že cokoliv udělá, je sledováno pod lupou. „A vše je vždy vykresleno v negativním světle,“ řekl.

Kouč Villarrealu se ale svého kolegy zastal. „Asi skutečně nechtěl provokovat a moji hráči si to špatně vyložili,“ řekl Juan Carlos Garrido.

Real spasil Ronaldo, pomohl mu i ofsajd

Madridský Real se díky výhře 4:2 nad Villarrealem udržel o dva body v závěsu za vedoucí Barcelonou, která deklasovala Deportivo La Coruňa 4:0. Zpočátku to ale s Bílým baletem vypadalo bledě, protože Villarreal se do něj zakousl a brzy vedl 2:1.

Po změně stran se ale obraz hry změnil a Real svého soka ze hřiště vygumoval. Zářil zejména Cristiano Ronaldo, který oslavil hattrick a vévodí tabulce kanonýrů letošního ligového ročníku. Nic na tom nezměnilo ani to, že třetí Ronaldova trefa padla po dvou neodpískaných ofsajdech.

„Pokud bychom první poločas prohráli 1:3, odpovídalo by to poměru sil na hřišti. Že půle skončila 2:2, bylo naše štěstí,“ přiznal Mourinho. Ten byl minulý týden aktérem ještě jednoho incidentu, když se do něj v přestávce odvety španělského poháru proti Levante pustil Sergio Ballesteros.

Hráči Levante prý vadilo, že Mourinho po jasné výhře 8:0 z prvního duelu nechal už po půlhodině rozcvičovat náhradníka Pepeho, aniž by měl Real někoho zraněného. „Měj k soupeři nějaký respekt,“ údajně křičel na Portugalce v tunelu k šatnám a následně jej slovně urážel.

Některá španělská média uvedla, že došlo i na pěsti. Oba kohouty od sebe roztrhl až Mourinhův asistent. „Asi se budu muset dovolovat u soupeřů, pokud budu chtít vystřídat hráče,“ glosoval ironicky Mourinho zmíněný incident.

Reklama

Související témata: