Hlavní obsah

Operovaný Higuaín z Realu Madrid bude zcela zdráv až za rok!

Tohle se kouči fotbalového Realu Madrid Josému Mourinhovi poslouchalo velmi špatně. Argentinský forvard Gonzalo Higuaín mu totiž bude chybět po operaci vyhřezlé ploténky následující čtyři měsíce a podle lékařů bude trvat rok, než bude stoprocentně fit!

Článek

Operace proběhla v nemocnici Northwestern Memorial Hospital v Chicagu. Podle lékaře Richarda Fesslera, který hráče operoval, bude Higuaín schopen hrát v květnu, kdy má být připraven na pětadevadesát procent svých fyzických schopností. Zcela zdráv ale bude až za rok. „Po těch čtyřech měsících bude moci hrát, ale bude ještě cítit menší bolest v zádech. Zhruba do konce roku,“ vysvětlil lékař.

Podle jeho soudu hraje při regeneraci velkou roli to, že fotbalista je velmi mladý. „Nikdo z vás, ani já, bychom se nezregenerovali tak rychle jako třiadvacetiletý fotbalista,“ prohlásil Fessler. „Vůbec nepochybuju o tom, že za dva až čtyři týdny už bude moct bez problémů běhat a za deset týdnů se zapojí do přípravy s týmem,“ řekl. „V ideálním případě by mohl začít za tři měsíce, i když reálněji počítejme se čtyřmi.“

Hráč se už po operaci ploténky mezi obratli L4 a L5 procházel po chodbách nemocnice a prohlásil, že mu zmizela bolest z nohy. „Všechno dopadlo dobře,“ citoval deník Marca hráčova otce Jorgeho Higuaína. Na operačním sále ležel útočník celkem tři hodiny, přičemž samotná operace trvala sedmdesát minut.

Předvečerní čekání na operaci si Higuaín společně se svými rodinnými příslušníky ukrátil na zápase NBA mezi Chicagem Bulls a Detroitem Pistons.

Původně bez operace?

Higuaínovy bolesti zad se objevily v listopadu, nejprve se mluvilo o tom, že problémy s vyhřezlou ploténkou se vyléčí bez nutnosti operace. Když se po Novém roce definitivně potvrdilo, že hráč se skalpelu nevyhne, dopálilo to kouče Bílého baletu Mourinha. „Nějaký osvícenec vyprávěl o rekonvalescenci bez nutnosti operace. Tisíckrát opakovaná lež se stala pravdou, operace bude potřeba beze vší diskuse,“ zpochybnil Mourinho podle deníku Marca kvalifikaci lékaře Enrika Cácerese, který měl doporučit léčbu bez operace. „Měsíc poté ale osvícenci změnili názor a hned tu máme hráče zralého na operační stůl,“ dodal trenér.

Sám traumatolog Eric Cáceres ale podle zmíněného deníku tvrdil, že operaci už v prosinci zmiňoval. „Druhého prosince jsem představitelům Realu sdělil, že pokud se Higuaínův stav do pěti dnů nezlepší, bude nutná operace,“ řekl Cáceres.

Reklama

Související témata: