Hlavní obsah

Mourinho? Drzý a nevychovaný, kritizuje Beckenbauer trenéra Realu

PRAHA

Fotbalová legenda a čestný prezident mnichovského Bayernu Franz Beckenbauer se zostra pustil do trenéra Realu Madrid Josého Mourinha. Na sedmačtyřicetiletém Portugalci, který byl v tomto týdnu vyhlášen nejlepším trenérem uplynulého roku, mu nejvíce vadí jeho povýšenecký postoj a nedostatek respektu k ostatním lidem.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

José Mourinho.

Článek

Mourinho sám sebe nazývá jako Speical One, tedy Pan Výjimečný. Pověstné jsou jeho slovní pře s rozhodčími i trenéry. Kouče Arsenalu Wengera v minulosti například nazval voyerem. „Mourinho je drzý a absolutně nevychovaný. Fakt, že nosí kašmírové svetry, ještě neznamená, že patří mezi opravdové gentlemany,“ rýpl si do trenéra podle serveru goal.com Beckenbauer.

Německý legendární obránce zároveň kroutí hlavou nad tím, že se Mourinho v týdnu stal nejlepším koučem za rok 2010. Navzdory tomu, že s milánským Interem vyhrál domácí ligu, pohár i Ligu mistrů, zvítězit si v této anketě podle Beckenbauera nezasloužil. „Kapitáni a trenéři z celého světa rozhodli, že oproti konkurentům dosáhl nejlepších výsledků s menšími prostředky. Ale svých cílů dosáhl hrubým a nevychovaných chováním.“

Franz Beckenbauer odpovídá na dotazy novinářů.foto: čtk

Beckenbauer pak neopomněl připomenout debakl 0:5, který Real pod Mourinhovým vedením utrpěl v letošním ročníku od Barcelony. „Ten samý trenér (který byl vyhlášen nejlepším koučem uplynulého roku - pozn. red.), zažil loni na podzim to nejhorší ponížení, když musel sledovat festival přihrávek a fantazie v podání Guardiolovy Barcelony. Právě tady zvítězilo ofenzivní smýšlení,“ uzavřel.

Reklama

Související témata: