Hlavní obsah

Real Madrid vábí k návratu kanonýra Van Nistelrooye

MADRID

Po neúplných čtyřech sezónách odešel z Realu Madrid, protože se nehodil pro další plány. Teď je Real v úzkých, protože po zranění Higuaína nemá dostatek útočníků. A tak ho chce zpátky. Řeč je o nizozemském střelci Ruudu van Nistelrooyovi, který nyní obléká dres bundesligového Hamburku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Ruud Van Nistelrooy

Článek

Ihned po Higuaínově operaci se objevily spekulace, kým Galácticos díru v útoku zalátají. Klose? Adebayor? Van Nistellrooy! Tohle jméno vzbudilo ve Španělsku největší emoce, fanoušci bílého klubu si ve velkém přejí, aby se na Santiago Bernabéu vrátil. V anketě deníku Marca se pro jeho příchod vyslovilo přes osmdesát procent čtenářů, zatím hlasovalo zhruba padesát tisíc lidí. „Byl bych nadšený, kdyby Ruud van Nistelrooy přišel,“ podpořil hlasy fanoušků sám kouč José Mourinho.

Zatímco zprávy okolo Kloseho a spol. byly zřejmě více mediální spekulací než skutečnými úmysly klubu z hlavního města Španělska, v případě Nizozemce to bude jiná písnička. Real vstoupil do jednání a zdá se, že i sám útočník by se rád do Španělska vrátil. Podle informací médií dokonce zatlačil na svého zaměstnavatele. Ruud prý opustil přípravné soustředění před sobotním utkáním se Schalke 04 a podle Kickeru prohlásil: „Buď mě necháte odejít, nebo už nebudu za Hamburk hrát!“ Tiskový mluvčí německého klubu Jorn Wolf popřel, že by hráč opustil hotel.

Hamburk podle všeho nemá zájem na tom, aby o zkušeného útočníka přišel uprostřed rozehrané sezony. Mimo jiné proto, že i německý klub nyní trápí problémy s nedostatkem forvardů, Petric a Guerrero jsou zraněni a Son reprezentuje Jihokorejskou republiku na asijském šampionátu, napsal deník AS. Ruud je tak v současnosti jediným hrotovým útočníkem Hamburku.

Real Madrid potřebuje situaci řešit hodně rychle, podmínky jsou podle listu Marca jasně dané: hodlá angažovat zkušeného hráče na půl roku, nejlépe na hostování, který by zároveň mohl nastupovat v Lize mistrů. To by Nistelrooy mohl, zbylé podmínky ale nebudou Hamburku očividně po chuti. „Útočník, který přijde, musí být někdo, kdo Real Madrid zná. Nemáme zájem o dobrodruhy a drahé hráče,“ prohlásil podle AS prezident madridského klubu Florentino Pérez.

Reklama

Související témata: