Hlavní obsah

Real Madrid selhal v Almeríi, Barcelona odskočila na čtyři body

Fotbalisté Barcelony vedou španělskou ligu již o čtyři body před Realem Madrid. Sami v 19. kole snadno přehráli Málagu 4:1, naopak Real nečekaně ztratil body po remíze 1:1 na půdě poslední Almeríe.

Foto: Francisco Bonilla, Reuters

Kaká z Realu Madrid (uprostřed) střílí kolem Hernana Bernardella z Almeríi.

Článek

Real z předchozích třinácti zápasů ztratil body jen při prohře s Barcelonou, dnes však doplatil na trápení v útoku. Nedařilo se ani hlavní hvězdě Cristianovi Ronaldovi, který dal 11 ze svých 22 gólů v posledních sedmi zápasech.

Naopak Almeríi se povedl protiútok, po kterém se argentinský útočník Ulloa trefil přesně k tyči.

Real alespoň srovnal. Když to nešlo z tlaku, povedlo se po brejku. Di María zatáhl míč po levé straně, přes Benzemu se míč dostal až ke střídajícímu Granerovi a ten trefil šibenici.

Zaváhání Realu Barcelona dokonale využila. Hráči katalánského celku se do soupeře od začátku zakousli a už po 18 minutách vedli o dva góly. Nejprve se parádní ranou prosadil Iniesta a následně zvýšil kanonýr Villa.

Málaze nepomohl ani příchod hned čtyř posil v čele se stoperem Demichelisem či brankářem Asenjem, i proti Barceloně potvrzovala roli týmu s nejhorší obranou v lize. Trefil se i Pedro a podruhé v utkání Villa. Za hosty pouze snižoval po přímém kopu Duda.

Šanci snížit Ronaldův náskok na čele tabulky střelců nevyužil Messi, který se dostal hned do tří vyložených šancí, ovšem stejně jako Portugalec neměl seřízenou mušku.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:
FC Sevilla - Espaňol Barcelona 1:2 (90.+1 Negredo - 41. a 78. Callejón), Valencie - La Coruňa 2:0 (78. Mathieu, 90. Pablo Hernández), Almería - Real Madrid 1:1 (60. Ulloa - 77. Granero), FC Barcelona - Málaga 4:1 (18. a 74. Villa, 8. Iniesta, 36. Pedro - 68. Duda).

Reklama

Související témata: