Hlavní obsah

Druholigový Betis porazil v poháru Barcelonu, favorit ale postoupil

MADRID

Druholigový Betis Sevilla ukončil v odvetě čtvrtfinále Španělského poháru po 28 zápasech nejdelší sérii fotbalistů Barcelony bez porážky v historii klubu. Betis středeční souboj lídrů dvou nejvyšších soutěží vyhrál 3:1, nicméně díky vítězství 5:0 z prvního duelu postoupila do semifinále Barcelona.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Barcelona v poháru prohrála, přesto postupuje.

Článek

Fanouškům finančně zdecimovaného sevillského klubu dal naději na senzaci Jorge Molina, jenž v úvodních sedmi minutách vstřelil dva góly. Betisu se dařilo držet barcelonské hvězdy Lionela Messiho a Xaviho na uzdě do 38. minuty, v níž se po Xaviho přihrávce nejlepší fotbalista světa Messi dostal přes dva domácí obránce a střelou mezi nohy brankáře Casta Espinosy vstřelil svůj 32. gól v sezoně.

Devět minut po přestávce mohl třiadvacetiletý Argentinec zaznamenat trefu číslo 33, ale z pokutového kopu přestřelil branku. Ještě předtím v nastaveném času prvního poločasu pojistil vedení domácích Arzu střelou zády k brance.

Betis se tak nečekaným vítězstvím pomstil Barceloně za drtivou porážku z Camp Nou. Předchozí prohru zaznamenal katalánský velkoklub právě na svém stadionu 11. září s nováčkem Hércules Alicante. V semifinále se španělští mistři utkají s Almerií, kterou v posledním vzájemném utkání porazili 8:0.

Druhé semifinále obstarají obhájci pohárové trofeje FC Sevilla s vítězem madridského derby. Real jde do dnešní odvety na stadionu Atlétika s náskokem 3:1 z prvního duelu.

Odveta čtvrtfinále Španělského poháru fotbalistů:
Betis Sevilla (II) - FC Barcelona 3:1, první zápas 0:5, postoupila Barcelona.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články