Hlavní obsah

Adebayor nepřišel do Realu soupeřit o místo, ale za trofejemi

Nová posila fotbalistů Realu Madrid Emmanuel Adebayor prý nepřišel do královského klubu proto, aby za každou cenu "vyštípal" své útočné konkurenty a získal místo v základní sestavě. Při půlročním hostování z Manchesteru City mu prý půjde hlavně o to, aby zažil týmový úspěch a třeba si řekl i o to, aby jej Real v létě získal za téměř 18 miliónů eur do svých služeb nastálo.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Útočník Emmanuel Adebayor v dresu Realu Madrid

Článek

Španělský klub představil Adebayora na tiskové konferenci. Tožský kanonýr, který v posledních týdnech v Manchesteru City jen sedával na lavičce náhradníků, má po dopoledním pohovoru s koučem Realu Josém Mourinhem velkou chuť do nového angažmá.

"Jsem šťastný a poctěný, že tady jsem. Zvlášť potom, co se kolem mě dělo v posledních šesti měsících," připomněl Adebayor svoji malou vytíženost v elitním klubu Premier League. V tom mu trenér Roberto Mancini přestal věřit a urostlý forvard v osmi zápasech vstřelil jediný gól.

Mancini prostě věřil jiným

Adebayor ale prý neopouští Manchester zhrzený. "Není to tak, že by se mezi mnou a Mancinim stalo něco špatného. Prostě jen věřil jiným hráčům," uvedl Adebayor. "Teď chci ale hrát víc, jako každý fotbalista. A Real mi tu šanci dal," uvedl Adebayor.

Šestadvacetiletý útočník prý angažmá v Realu nebere tak, že by si měl podmanit místo na hrotu útoku, kde týmu chybí dlouhodobě zraněný Gonzálo Higuaín. Adebayor podle svých slov svoji misi nevnímá jako souboj s Karimem Benzemou, který je pro Mourinha při Higuaínově absenci první volbou do základní sestavy.

"Nepřišel jsem soutěžit s Benzemou nebo s někým jiným. Karim (Benzema) je velký hráč, výborně se známe a jsme kamarádi. Nepřišel jsem ho nahradit v sestavě, přišel jsem vyhrávat trofeje. Budeme hrát pro tým," plánoval Adebayor.

Reklama

Související témata: