Hlavní obsah

Barcelona vyhrála ve španělské lize už patnáctý zápas za sebou

MADRID

Fotbalisté vedoucí Barcelony vyhráli ve španělské lize patnácté utkání za sebou. V 21. kole obhájce titulu porazil nováčka Hércules Alicante na jeho hřišti 3:0 a naplno bodoval i v desátém venkovním zápase v sezóně. V posledních šesti duelech mimo svůj stadion navíc Barcelna nastřílela soupeřům pokaždé tři a více branek.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Lionel Messi se raduje z gólu.

Článek

Katalánský celek znovu zvýšil tlak na druhý Real Madrid, před kterým si vypracoval sedmibodový náskok. Svěřenci Josého Mourinha mohou rozdíl snížit v neděli v utkání proti Pamploně.

Mužstvo z Alicante toužilo zopakovat první vzájemný zářijový duel, ve kterém favorita na Nou Campu šokovalo nečekanou výhrou 2:0. Barcelona se zpočátku trápila i dnes a přes domácí obranu se dlouho nemohla prosadit. Do vedení ji poslal až dvě minuty před přestávkou útočník Pedro po přesném Xaviho pasu.

Hostům pomohla situace z 85. minuty, kdy byl vyloučen záložník Hérculesu Javier Farinós. Barcelona početní výhodu vzápětí využila a v následujících čtyřech minutách její nejlepší střelec Lionel Messi dvěma slepenými brankami definitivně rozhodl. Třiadvacetiletý Argentinec si polepšil na 21 ligových branek a v tabulce střelců ztrácí pouze jeden zásah na vedoucího Cristiana Ronalda z Realu.

První venkovní výhry v sezoně se dočkala Zaragoza, která porazila v záchranářském souboji Málagu 2:1 a naplno bodovala ve třetím ligovém utkání za sebou. Zápas rozhodl až tři minuty před koncem střídající francouzský útočník Florent Sinama Pongolle.

Aragonský tým, v jehož obraně ani dnes nechyběl Jiří Jarošík, se vzdálil sestupovému pásmu a v neúplné tabulce se vyhoupl na čtrnáctou příčku. Málaze zatím nepomohly ke zlepšení ani výrazné zimní posily a po třetí prohře v řadě se propadla na poslední místo.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:
Málaga - Zaragoza 1:2 (15. Duda - 40. Bertolo, 87. Sinama-Pongolle), San Sebastian - Almería 2:0 (45. Ansotegi, 78. Tamudo), Levante - Getafe 2:0 (47. Valdo, 54. Caicedo), Mallorca - Gijón 0:4 (3. a 67. Castro, 61. vlastní Kevin, 87. Novo), Alicante - FC Barcelona 0:3 (87. a 89. Messi, 43. Pedro).

Reklama

Související témata: