Hlavní obsah

VIDEO: Mění se Mourinho? Po prohře s Pamplonou pochválil soupeře i rozhodčí

MADRID

Že by měl už svých velkohubých prohlášení dost? Portugalský trenér José Mourinho o víkendu podruhé v sezóně podlehl s Realem Madrid ve španělské nejvyšší soutěži a čelo tabulky se mu opět vzdálilo. Přesto kolem sebe nešlehal plameny a porážku přijal s klidem. „Musím uznat kvality soupeře. Prohráli jsme s týmem, který dal do hry všechno,“ nechal se slyšet slavný trenér.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho během zápasu s Pamplonou.

Článek

Na vedoucí Barcelonu ztrácí Real Madrid již sedm bodů. Může za to i nedělní porážka na hřišti Pamplony. Zatímco se ve 21. kole Bílý balet nedokázal ani jednou gólově prosadit, brankář Casillas inkasoval po brance Camuňase v 62. minutě. Barcelona si opět připsala tříbodové vítězství za výhru na hřišti Hercules Alicante.

Javier Camuňas z Pamplony se raduje z branky do sítě Realu Madrid.foto: Reuters/Felix Ordonez

„Nemůžu hráče kritizovat. Hráli tak, jak měli hrát. Nezasloužili jsme si ztratit tři body, ale prohráli jsme s týmem, který dal do hry všechno,“ byl po zápase nezvykle mírný Mourinho. „I rozhodčí podali výborný výkon,“ dodal dokonce.

„Těžko se tam (v Pamploně) hraje. Věděli jsme, že první gól by nás mohl uklidnit. A přesně tak gól zapůsobil na psychiku soupeře. Pak už pro nás bylo mnohem těžší skórovat,“ citovala agentura Reuters Xabiho Alonsa. „V Pamploně je to vždy ošidné a nemyslím si, že by zde vyhrálo mnoho týmů,“ souhlasil Mourinho. „Ve hře je ale stále velké množství bodů. Musíme bojovat,“ ví Alonso.

Do zápasu zasáhla i nová ofenzivní akvizice týmu Emmanuel Adebayor, který přišel na hřiště čtyři minuty po inkasované brance. Největší šance týmu z hlavního španělského města však zahodili Benzema a Ronaldo. „Vytvořili jsme si příležitosti, ale nedokázali jsme je využít. Musím uznat kvality soupeře,“ pokračoval v mírumilovném tónu excentrický trenér.

Zklamaný fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldofoto: ČTK/AP/Alvaro Barrientos

„Nemám rád porážky v zápasech, v nichž tým nehraje aktivně, nebojuje nebo není oddaný či dostatečně soustředěný. To ale nebyl tento případ. Soupeř hrál srdcem a my máme týden na to, abychom se připravili na další zápas. Tohle je naše druhá porážka v La Lize a dostali jsme se tak do velmi komplikované situace. Musíme mít respekt k prvnímu týmu tabulky,“ vzkázal osmačtyřicetiletý kouč směrem k Barceloně.

O Mourinhovi se v minulém týdnu hovořilo nejčastěji ve spojení s jeho výrokem, že se chystá na návrat na Britské ostrovy. „Chci mít zase radost ze své práce,“ řekl novinářům po nepříjemné výměně názorů s generálním manažerem Jorge Valdanem, který mu původně odmítl schválit nákup dalšího útočníka. Na Santiago Bernabeu nakonec zamířil právě Adebayor.

Generální manažer Realu Madrid Jorge Valdano (vlevo) nakonec přivedl na do týmu útočníka Emmanuela Adebayora.foto: ČTK/AP/Victor R. Caivano

Mourinho, jak se zdá, svým prohlášením o možném odchodu Valdana vylekal. Po porážce na hřišti soupeře, jenž řeší spíše sestupové starosti, neřekl Valdano na adresu Mourinha ani jedno hanebné slovo. „Byl to neočekávaný výsledek. Ale my se musíme zvednout právě teď. Je za námi velký kus sezóny a v týmu je dostatek talentovaných hráčů, abychom vyhráli všechny tři soutěže (Primera Division, španělský pohár a Ligu mistrů - pozn. red.),“ prohlásil druhý nejmocnější muž klubu.

V Bílém baletu zavládl klid zbraní. O tom, jak dlouho vydrží, rozhodne právě počet získaných trofejí na konci sezóny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články