Hlavní obsah

Hráči Realu Pedro León a Gago se porvali, Mourinho je vyřadil

PRAHA

Porvali se jako koně a kouč Realu Madrid José Mourinho se s nimi vůbec nemazal. Fotbalisté Pedro León a Gago doplatili na rvačku na pondělním uzavřeném tréninku a přišli o místo v nominaci na středeční utkání Královského poháru proti Seville.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid na tréninku, zcela vpravo Pedro León

Článek

Všechno se rozhořelo na pondělním tréninku, kde byli hráči rozděleni na dva týmy a hráli proti sobě. Fernando Gago v jednom souboji zajel do Pedra Leóna poněkud tvrději, než káže fotbalová etiketa, za což si vysloužil spršku nadávek a rozezlených gest, uvedl španělský sportovní deník Marca. Zdálo se, že jde o běžný střet a vášně, které vyvolal, také utichnou na trávníku.

Jenže nikoliv v tomto případě. Až do konce tréninkového zápasu se podle Marky vznášelo ve vzduchu dusno, které spustil zmíněný souboj. Když duel skončil, fotbalisté bílého klubu se odebrali do šaten a tam se všechno rozjelo znovu a ve velkém.

Pedro León se s tvrdým zákrokem nesmířil a rozhodl se ho Gagovi oplatit s úroky. Strhla se rvačka, do které se muselo podle španělského listu AS zapojit několik dalších hráčů Realu, aby oba rozvášněné kohouty od sebe dokázali odtrhnout a ztišili vír emocí.

Pedro León je "známá firma"

Mourinho na to zareagoval vyřazením obou rváčů z nominace na pohárový duel proti Seville. Portugalský kouč běžně nominuje dvacítku hráčů, z nichž posléze ještě dva vyřadí, tentokrát ale povolal jen devatenáct jmen.

Realu se v poslední době nedaří, v boji o titul už ztrácí na vedoucí Barcelonu sedm bodů a trenér se rozhodl uzavřít tréninky. Jenže hned tento případ ukázal, že hermetické uzavření přípravy Realu Madrid není tak dokonalé, protože vír okolo Pedra Leóna a Gaga velmi rychle prosákl do médií.

Co se týče Pedra Leóna, je podle deníku AS už tak trochu „známá firma“. Před zápasem Ligy mistrů s francouzským Auxerre ho Mourinho také vyřadil z nominace, údajně kvůli špatnému chování. „Co myslíte, že je Pedro León Maradona,“ utrousil pak na předzápasové tiskové konferenci portugalský kouč na adresu „nevychovaného“ svěřence.

Reklama

Související témata: