Hlavní obsah

Messi rozstřílel Atlético, Barcelona vyhrála pošestnácté v řadě

MADRID

Fotbalisté Barcelony dál dominují španělské lize, v níž vyhráli pošestnácté za sebou, čímž stanovili nový rekord soutěže. V sobotním utkání 22. kola úřadující mistr porazil díky hattricku argentinské hvězdy Lionela Messsiho Atlético Madrid 3:0. Barcelona si vypracovala v čele tabulky již desetibodový náskok na Real Madrid, který může ztrátu snížit v nedělním zápase proti nováčkovi ze San Sebastianu.

Článek

Zápas na Nou Campu měl speciální příchuť pro hostujícího obránce Tomáše Ujfalušiho, který v domácím zářijovém utkání Messimu poranil kotník a vedle červené karty dostal ještě dvouzápasový disciplinární trest. Dnes se však nic podobného neopakovalo.

Messi se nejprve prosadil po dvou individuálních akcích během jedenácti minut první půle a hattrick uzavřel po dorážce zblízka v 79. minutě. Třiadvacetiletý útočník si vylepšil bilanci na 24 ligových gólů a v čele tabulky střelců vystřídal Cristiana Ronalda, jenž má o dva zásahy méně.

Atlético se v La Lize dál trápí. Klub s ambicemi účasti v Lize mistrů počtvrté z posledních pěti ligových utkání nebodoval a v neúplné tabulce je až na sedmém místě.

První domácí prohru v sezoně utrpěl třetí Villarreal, který nečekaně podlehl 0:1 nováčkovi Levante.

Svěřenci trenéra Juana Carlose Garrida na svém stadionu El Madrigal v předchozích osmnácti zápasech domácí soutěže, Evropské ligy a Španělského poháru šestnáctkrát zvítězili a dvakrát remizovali. "Žlutá ponorka" odevzdala na své půdě všechny body poprvé od loňského května, kdy nestačila na mistrovskou Barcelonu.

Dnešní utkání rozhodl tři minuty po přestávce křídelní záložník valencijského klubu Valdo, který zakončil svůj únik povedenou kličkou brankářovi. Villarreal, do jehož útoku se po měsíci vrátil uzdravený Brazilec Nilmar, sevřenou obranu hostů nedokázali překonat.

Zaragoza remizovala se Santanderem na svém hřišti 1:1 a přerušila třízápasovou vítěznou sérii. Hosty poslal ve 14. minutě do vedení Christian Fernández. Domácí, za které odehrál celé utkání obránce Jiří Jarošík, vyrovnali pět minut před přestávkou zásluhou Nizozemce Saida Boutahara. Zaragoza je v neúplné tabulce dvanáctá a má dvoubodový náskok na sestupové příčky.

Čtvrtou ligovou výhru za sebou si připsalo Bilbao, které se po domácí výhře 3:0 nad Gijónem vyhouplo na páté místo. Hosty oslabil už po čtvrthodině vyloučený obránce Grégory, jehož faul potrestal z penalty David López. Náskok baskického celku poté zvýraznili Gaizka Toquero a nejlepší týmový střelec Fernando Llorente.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:
Almería - Espaňol Barcelona 3:2 (5. Silva, 7. Uche, 18. Bernardello - 34. Verdú, 49. Álvaro), Bilbao - Gijón 3:0 (16. López z pen., 27. Toquero, 74. Llorente), Getafe - La Coruňa 4:1 (19. a 26. Colunga, 44. Miku, 57. Ríos - 68. Riki z pen), Pamplona - Mallorca 1:1 (8. Flaňo - 37. Castro), Zaragoza - Santander 1:1 (40. Boutahar - 14. Fernández), Villarreal - Levante 0:1 (48. Valdo), FC Barcelona - Atlético Madrid 3:0 (17., 28. a 79. Messi).

Reklama

Související témata: