Hlavní obsah

Messiho jsem tentokrát nepokopal, řekl po utkání s Barcelonou Ujfaluši

V sobotu pozdě večer porazila Barcelona ve španělské nejvyšší soutěži Atlétiko Madrid 3:0 hattrickem Messiho. Byl u toho i český obránce Tomáš Ujfaluši, který loni nejlepšího hráče světa poslal tvrdě k zemi... „Tentokrát jsem Messiho nepokopal,“ říkal po zápase do telefonu.

Foto: Susana Vera, Reuters

Tomáš Ujfaluši v dresu Atlétika Madrid

Článek

Nejlepší hráč světa Lionel Messi vyřídil v sobotu pozdě večer vaše Atlétiko za dvanáct minut a po změně stran završil hattrick. Dá se proti takovému borci vůbec hrát?

Dá, ale hrozně těžko. Má kolem sebe navíc další vynikající spoluhráče, jako Villu, Xaviho, Iniestu, Pedra. Proti nám měl fotbalový čaroděj na Nou Campu i kus štěstí. Dvakrát se k němu odrazil míč a druhá branka byla z ofsajdu. To jeho kvality nesnižuje. Je nejlepší na planetě.

Loni jste ho trefil a byl z toho celosvětový skandál. Připomněl vám to někdo?

Fanoušci Barcelony, a pořádně. Hrozně na mně řvali. Ale já s něčím takovým počítal. Nerozhodilo mě to. Pár soubojů jsme s Messim svedli, ale bez problémů. On mi neřekl nic.

Obránce Atlétika Tomáš Ujfaluši (vpravo) fauluje hvězdu Barcelony Lionela Messiho.foto: ČTK/AP/Andres Kudacki

Za co byla ta žlutá karta?

Za protesty právě po gólu Messiho z ofsajdu. Běžel jsem k asistentovi, a jelikož jsem emotivní, přišel hlavní a dal mi žlutou. Pak jsme si vyříkali, že byla přehnaná, ale už ji neodvolal. Příští zápas nemohu hrát, což mi tak nevadí. Byl jsem nejvytíženějším hráčem mužstva kromě gólmana, cítím únavu, takže to svým způsobem vítám.

Co vůbec platí na Barcelonu?

Jedině pozorná, pružná a pevná obrana, a zkusit to z brejků. Oni útočí i v osmi lidech, vzadu zůstávají dva, v tom je šance. My jsme to zkusili po změně stran a třikrát jsme se dostali do slibné pozice, ale neproměnili. Kdybychom snížili, vypadal by zápas i výsledek trochu jinak.

V sobotu jste hrál proti ofenzivě mistrů světa, kteří hostí v březnu v kvalifikaci o EURO české národní mužstvo. Co byste bývalým spoluhráčům poradil?

To je těžké, ale trenéři určitě zápasy Španělů vidí a kluci také. Musí vycházet z perfektní obrany a zkoušet to na brejky. Španělé jsou porazitelní, což ukázali Portugalci i Argentinci.

Přiletíte na pondělní vyhlášení Fotbalisty roku. Nezůstanete s reprezentací?

Jsem za pozvání rád a přiletím, abych si večer užil a popovídal si s bývalými spoluhráči, které jsem dlouho neviděl. Mám volno jen do úterý, takže chci být i s dcerou. A co se týká reprezentace, to už je opravdu uzavřená kapitola, i když bude hrát proti Španělům.

Celý obsáhlý rozhovor s Tomášem Ujfalušim si přečtete v pondělním Právu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články